MANCHESTER UNITED

Zadetek Marcusa Rashforda povzročil poškodbo navijača

Zmagoviti zadetek Marcusa Rashforda na sobotni tekmi med Hullom in Unitedom se ni za vse pristaše Rdečih vragov končal tako veselo. Eden od navijačev je zaradi naravnost smešnega razloga Stadion KC zapustil na nosilih in končal v bolnišnici.


vir: www.dailymail.co.uk
vir: www.dailymail.co.uk

Tigri iz Hulla so se dolgo upirali in odbijali napade Rdečih vragov, branili so se z vsemi razpoložljivimi močmi in popolnoma opustili željo po napadu. Ta taktika je zdržala vse do 92. minute, ko je obramba Hulla vendarle popustila. Navijači Rdečih vragov, ki tako pogrešajo zlate čase sira Alexa Fergusona, pa so vendarle pričakali zmagoviti zadetek v tako imenovanem ‘’Fergie time’’.

Le kateri pristaš Premier lige se ne spomni znamenitega Fergusonovega gestikuliranja s kazanjem na svojo uro. V svoji biografiji je Ferguson to znano gesto opisal kot spodbujanje svojih nogometašev, da je do konca tekme ostalo le še malo časa, in naj vendarle storijo kaj konkretnega. V času njegovega dolgoletnega vodenja Manchester Uniteda, so tako Rdeči vragi nič kolikokrat prišli do pomembnih točk prav v izdihljajih tekem. Tako so ta čas sodnikovega podaljška nogometni navdušenci poimenovali kar ‘’Fergiev čas’’. In po treh bornih letih pod vodstvom Davida Moyesa in Luisa van Gaala se je zazdelo, da igra Rdečih vragov vendarle spominja na čase znamenitega Škota. Jose Mourinho je v drugem polčasu iz igre potegnil Mato in Martiala ter na igrišče poslal Mkhitaryana in Rashforda, da bi poživila igro. Rdeči vragi so napadali in napadali, vendar se mreža Eldina Jakupovića ni zatresla. Nato pa je na sceno stopil kapetan Wayne Rooney, za katerega se nekateri sprašujejo, ali si sploh še zasluži, da igra v prvi postavi.

Rooney pa je tokrat prevzel odgovornost, to, kar se od njega v Unitedu tudi pričakuje. Po mojstrskem prodoru in z genialno potezo je iz igre vrgel obrambo Hulla in v kazenskem prostoru našel vtekajočega Rashforda, ki je žogo zgolj še potisnil v nebranjeno mrežo in tako Unitedu prinesel zmago. Devetnajstletnik je tako izstopil iz sence velikega Zlatana Ibrahimovića in tokrat sam postal rešitelj Uniteda.

vir: www.thesun.co.uk
vir: www.thesun.co.uk

Zlati deček angleškega nogometa, ki je nase z odličnimi predstavami opozoril že v lanski sezoni, in je letos s svojo reprezentanco igral tudi na Evropskem prvenstvu, je svoje veselje želel deliti tudi s svojimi pristaši. Odtekel jim je v objem, kar pa so navijači sprejeli z velikim navdušenjem. Navijači, ki so bili v popolnem deliriju, so trepljali nogometaše, ničkoliko pa jih je celo popadalo preko zaščitne ograje. Med njimi je bil tudi navijač, za katerega pa se je to huronsko navdušenje končalo naravnost bizarno. V vsesplošnem navdušenju je slavljenje zmagovitega gola končal celo z zlomljeno nogo. Na spletu je po tekmi zaokrožila slika omenjena navijača, ki so ga morali reševalci na nosilih odnestii z igrišča. Navijač, ki si bo sedaj z veseljem rekel ‘‘Die hard fan’’, bo med privrženci Rdečih vragov prav gotovo postal še kako slaven. Omeniti velja tudi Unitedovega vezista Maruaneja Fellainija, ki je eni od navijačic, ki je pristala na tleh pomagal, da še sama ni utrpela kakšnih poškodb, ki bi jih povročili podivjani navijači.

Mourinho je po Rashfordovem zadetku v igro nemudoma poslal branilca Chrisa Smallinga, Waynu Rooneyju pa s tem namenil aplavz gostujočih navijačev. Manchester United na reprezentančni premor odhaja s sto odstotnim izkupičkom.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]