OSTALI KLUBI

VIDEO: Kontroverzen zadetek Jonja Shelveyja

V tekmi 15. kroga med Sheffield Unitedom in Newcastlom smo videli zmago gostov. V drugem polčasu pa smo bili priča tudi sila zanimivi situaciji, Jonjo Shelvey je namreč dosegel enega najbolj neverjetnih zadetkov, ki ga pred uvedbo sistema VAR ne bi mogli videti.


Newcastle je pričel akcijo na svoji polovici, žoga je prišla do centralnega branilca in ta je z visoko podajo iskal Andyja Carrolla. Visokorasli napadalec je bil v skoku višji od branilca ter je uspel žogo podaljšati v prazen prostor, kamor je vtekal Jonjo Shelvey, vendar pa je stranski sodnik dvignil zastavico, saj je ocenil, da je bil Carroll v prepovedanem položaju. Vsi igralci na igrišču so se ustavili, z igro je nadaljeval le Jonjo Shelvey, ki je z žogo stekel vse do nasprotnikovega gola in jo uspel spraviti za hrbet napol aktivnega vratarja.

Nato pa se je začela drama. Glavni sodnik je zahteval pregled posnetka, saj ni bil prepričan o Carrollovem prepovedanem položaju. Iz sobe VAR-a so potrdili, da je bil napadalec Newcastla v trenutku podaje pravilno postavljen in da do prepovedanega položaja ni prišlo. To pa je pomenilo, da je nadaljevanje akcije postalo “pravnomočno” in da se je Shelveyjeva vztrajnost izplačala, kajti na svoj račun je pripisal še tretji letošnji zadetek.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 3]