ARSENAL OSTALI KLUBI

West Ham s pravim nogometnim harakirijem podaril zmago Arsenalu

West Ham je imel v prvem polčasu domače tekme proti Arsenalu vse v svojih rokah. Na način, ki topničarjem nikakor ne ustreza, so prišli do vodstva z 1:0, ki pa so ga želeli v drugem delu na silo povišati. To je omogočilo veliko prostora hitrim gostom, ki so po devetih tekmah suše le dočakali prvo zmago. Na koncu je bilo 1:3. 


Varovanci Manuela Pellegrinija so v prvem polčasu igrali točno tako, kot se je proti Arsenalu pred dnevi postavil Brighton. Topničarjem so omogočili prvo podajo, nato pa so na okoli 30 metrih od Lenovih vrat začeli s pritiskom. Na ta način Granit Xhaka in druščina prej ali slej napravijo napako, in nič drugače ni bilo niti tokrat. Če bi bila kladiva učinkovitejša, bi bila njihova prednost že v prvem delu višja, tako pa je ostalo pri 1:0, edini zadetek je z ramo dosegel Angelo Ogbonna.

West Ham United – Arsenal 1:3 (1:0)
Ogbonna 38.; Martinelli 60., Pepe 66., Aubameyang 69.

Nato pa smo v drugem delu videli, kako se je West Ham nerazumno odprl, kar je gostom omogočalo veliko prostora za protinapad. Na 1:1 je po lepi ekipni akciji izenačil Gabriel Martinelli – Brazilec ostaja ena redkih svetlih točk letošnje Arsenalove sezone. Šest minut kasneje je po protinapadu natančno sprožil Nicolas Pepe, ki je tako vpisal sploh svoj prvi zadetek iz igre v Premier League. Le tri minute kasneje pa je bila usoda domačih zapečatena. Nov protinapad, podajo Pepeja pa je unovčil Pierre-Emerick Aubameyang.

To je bila sploh prva gostujoča zmaga za Arsenal po prvem krogu, ko so slavili v Newcastlu z 1:0. Topničarji so s tremi točkami skočili na deveto mesto, kladiva pa ostajajo 16.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 4]
JB