OSTALI KLUBI

VIDEO: Leicester še korak bližje naslovu

Leicester City 1-0 Newcastle United (25′ Okazaki)


Končana je še zadnja tekma nepopolnega 30. kroga. Na King Power Stadiumu je domači Leicester pričakovano ugnal Newcastle in se tako na vrhu lestvice Tottenhamu spet odlepil na “varnih” pet točk. Srake iz severa Anglije na drugi strani že sedmič zapored ostajajo brez točk in so tako na 19. mestu, točko za 17. Sunderlandom.

vir: premier league twitter
vir: premier league twitter

Sam začetek današnje tekme nam sicer ni ponudil veliko dogajanja z nekaj polpriložnostmi na obeh straneh. Bolj kot se je prvi del igre prevešal v svojo sklepno fazo, bolj nevarni so bili domači, katerim se je pritisk na vrata vratarja Elliota izplačal v 25. minuti. Po zmedi v kazenskem prostoru se je žoga odbila do Okazakija, ta pa je s škaricami atraktivno zadel za 1:0. V nadaljevanju prvega polčasa je imel nekaj malega od igre tudi Newcastle, a si večjih priložnosti srake niso uspele pripraviti.
V drugi polčas je četa Rafe Beniteza krenila bistveno bolj napadalno, a spet brez večjega učinka. Celo igra s tremi napadalci (Mitrovic, De Jong, Doumbia) se debitantu na trenerski klopi Newcastla ni obrestovala, saj je bila njegova ekipa v samih zaključkih akcij znova nenevarna. Za konec velja omeniti še sporno odločitev Craiga Pawsona, ki ob koncu tekme po igri Morgana z roko v kazenskem prostoru domačih, ni pokazal na belo točko.

Po tekmi je pred novinarje stopil prav domači kapetan Wes Morgan.
“Vedeli smo kaj nas čaka. 90 izjemno težkih minut. Prav to smo na koncu tudi dobili, tako da smo se za vse tri točke morali še kako potruditi. Tekma na oko morda ni bila najlepša, a vse kar šteje so tri točke.”

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB