LIVERPOOL PRESTOPNI ROK

Zakaj so pri Liverpoolu zavrnili Nabil Fekirja

Nabil Fekir je bil po odhodu Alexandra Lacazetta k Arsenalu glavni zvezdnik Lyona. Zanj so se potegovali številni velikani evropskega nogometa, Francoz pa se je to poletje presenetljivo odločil za španski Betis. Pred začetkom lanske sezone je bil sicer tik pred prihodom na Anfield, a do dokončnega dogovora na koncu ni prišlo. 


Dobro obveščeni novinar Daily Mirrorja David Maddock je za Sky Sports pred velikim angleškim derbijem United – Liverpool (nedelja, 17.30) spregovoril o razlogih za uspeh Liverpoolčanov v zadnjih sezonah. Po Maddockovih besedah je glavni krivec za fantastične predstave Redsov trener Jürgen Klopp, ki je s svojim načinom razmišljanja preporodil spečega velikana.

“Izbire igralce, ki imajo podoben karakter kot on. Virgil van Dijk večkrat poudari, da je energija med njim in igralci na igrišču nekaj posebnega. Samo poglejte rezultate v zadnjem obdobju, odkar je sestavil ekipo po svojem okusu, so praktično nepremagljivi.” 

“Kloppov karakter in odnos, ki ga ima do nogometa, sta tudi kriva, da na Anfield ni prišel Nabil Fekir. Mnogo ljudi je poročalo, da do prestopa ni prišlo zaradi poškodbe, a to je bila laž. Fekir je začel prihod pogojevati z nerazumnimi vsotami denarja, v prestop je vpletal tudi svojega brata, z odgovornimi pri Liverpoolu pa sploh ni želel govoriti. Klopp se je sicer zavedal njegovega talenta, a je dejal, da takšen karakter enostavno ne spada v ekipo, ki si jo sam želi. Zagotovo je storil prav,” je povedal Maddock.

Za Nabila Fekirja so pri Betisu odšteli vsega 20 milijonov. Foto: Twitter
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 2 Povprečje: 4]
JB