OSTALE NOVICE

Podvig: Finci na kanarčkovih krilih poleteli na evropsko prvenstvo

Za finskimi nogometnimi navijači je večer, ki ga ne bodo nikoli pozabili. Njihova izbrana vrsta je z zmago nad Armenijo poskrbela, da bo, v kolikor se ne pripeti čudež, prvič v svoji zgodovini nastopila na enem od velikih tekmovanj. Junak zmage s 3:0 pa je bil, da, ugotovili ste – Teemu Pukki.


Takole je Teemu Pukki finske navijače spravil v delirij. Foto: Twitter

Na finskem te dni vlada prava nogometna evforija, ki jo je zanetila domača reprezentanca. Finci imajo namreč po osmih tekmah v skupini J 15 točk in kot vse kaže jim bo uspel preboj na EURO 2020, saj tretjeuvrščena Armenija zaostaja za pet točk. Varovanci Markkuja Kanerve si bodo skušali preboj matematično zagotoviti že na naslednji tekmi, ko v Skandinavijo prihajajo nogometaši Lihtenštajna.

V zadnjem oktobrskem dejanju kvalifikacijskega cikla je v Helsinkih gostovala Armenija, ki bi si lahko z zmago pred zadnjima dvema krogoma pripravila odlično izhodišče. A si ga ni. Za to je najbolj zaslužen prvi zvezdnik Finske in Norwich Cityja Teemu Pukki, ki je prispeval drugi in tretji zadetek. Pod prvega se je podpisal še Fredrik Jensen. Kanarček je v teh kvalifikacijah prispeval že izjemnih sedem zadetkov in je tako glavni krivec za nogometno pravljico v deželi tisočerih jezer.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]
JB