MANCHESTER CITY

16-letnik v Manchester City

Manchester City se je dogovoril za prestop le 16-letnega branilca iz Peruja, Kluivertha Aguilarja, ki trenutno igra za Alianz Limo.


Manchester City se zaradi prepovedi igranja v Ligi Prvakov spogleduje z nekaterimi (neželjenimi) odhodi, med njimi sta tudi Gabriel Jesus, za katerega se zanima Juventus, in Riyad Mahrez, ki je tarča Paris Saint-Germaina. Klub zagotovo po letošnji sezoni zapušča legenda David Silva, ki je zadnje desetletje preživel v dresu Sinje modrih in osvojil štiri naslove v ligi prvakov.

Največ težav pa ima Manchester City ravno na položaju osrednjega branilca, kjer je edini na pričakovanem nivoju Aymeric Laporte. Nicolas Otamendi bi bil bolj primeren za vstop s klopi oz. pokalne tekme, medtem ko je velik prospekt John Stones zelo razočaral na Etihadu in je velik dolžnik. Manchester City pospešeno išče zamenjave, vendar zadnja naložba je bolj za prihodnost, saj 16-letni Aguilar še ni pripravljen na Premier ligo, zato bo tudi ostal v trenutnem klubu vse do maja 2021, ko bo dopolnil 18 let, potem pa se preselil na Etihad. Prav tako pa mladi Aguilar do začetka naslednje sezone ne bi dobil delovnega dovoljenja v Angliji, zato se bo še eno sezono kalil v domačem klubu, potem pa potoval v Anglijo.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]