FOKUS

Rooney: Moral bi jih zabiti več

Najboljši strelec Anglije in Manchester Uniteda vseh časov, Wayne Rooney, je prepričan, da bi moral zabiti več zadetkov.


Wayne Rooney je zabil 253 zadetkov v dresu Manchester Uniteda in 53 v dresu državne reprezentance, pri obeh si je prej rekorda lastil veliki Sir Bobby Charlton. Potem ko je prodrl na premierligaško sceno s svojim matičnim klubom Evertonom pri vsega šestnajstih letih, se je Rooney leta 2004 preselil na Old Trafford, kjer je za Rdeče vrage zbral kar 559 nastopov, prav tako pa si je 120-krat nadel dres z reprezentančnim grbom. Rooney trenutno nastopa kot igralec/trener pri Derby Countyju, kamor je januarja prestopil iz DC Uniteda, ki nastopa v ameriški ligi MLS. Rooney je v svoji karieri igral za Everton, Manchester United, DC United in nazadnje Derby County.

>>Biti najboljši strelec Manchester Uniteda in Anglije vseh časov je velika čast, še posebej ker je prej ta rekord držal Sir Bobby Charlton. To vas bo zagotovo presenetilo, a nisem naravni strelec. Nikoli nisem bil kot Gary Lineker ali Ruud van Nistelrooy. Zelo sem ponosen, da si lastim ta dva rekorda, a bilo je veliko boljših napadalcev od mene pri Manchester Unitedu in na svetu nasploh. Kako sem potem postal najboljši strelec vseh časov? Čas. Za United sem igral 13 let, za Anglijo pa 15 let. Imel sem veliko časa podreti te rekorde in če dobro pomislim, bi jih moral zabiti še precej več. Sem pa prepričan, da bo Harry Kane presegel moj rekord v dresu Anglije,<< je povedal 34-letni Wayne Rooney.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]