MANCHESTER CITY

Fernandinho ne odpisuje prestopa v MLS

Bivši vezist Shakhtarja Donetska je pred kratkim podpisal novo enoletno pogodbo z aktualnimi angleškimi prvaki, Manchester Cityjem.


Fernandinho je pred kratkim sodeloval v pogovoru z rojakom in trenerjem Philadelphie Uniona, ki nastopa v ameriški ligi MLS, Klebersonom. Fernandinho je z Manchester Cityjem osvojil tri naslove prvaka v Premier ligi, pet pokalnih naslovov in je eden najpomembnejših členov ekipe Pepa Guardiole, ki je zadnji dve sezoni osvojila dva zaporedna naslova v Premier ligi, skupaj pa osvojila kar 198 točk od 228 možnih. Manchester Cityju se je pridružil poleti leta 2013 iz Shakhtarja, pred kratkim pa je podpisal novo pogodbo s Sinje modrimi za še eno sezono, pred tem je bila njegova prihodnost na Etihadu še vprašljiva, kljub temu, da je eden najbolj vsestranskih igralcev v ekipi, saj ga Pep Guardiola velikokrat uporabi tudi na osrednjebranilskem položaju, kjer so imeli v letošnji sezoni precej težav z osrednjimi branilci. 34-letni vezist je na Etihadu srečen, a v pogovoru s Klebersonom zatrdil, da ne izključuje možnosti, da bi se nekega dne preselil v ameriško ligo MLS.

>>Razmišljal sem tudi o ligi MLS, že sedaj ko ni bila znana moja prihodnost pri Manchester Cityju. To bi bila zagotovo ponudba o kateri bi resno razmislil v prihodnosti, a trenutno smo z družino ustaljeni v Manchestru, ki je zelo prijazno mesto. Vsi tukaj imajo neverjetno strast do nogometa. Vse odkar sem tukaj sem začutil le ljubezen in spoštovanje s strani navijačev, kar ti da še dodatno motivacijo za delo na in ob igrišču. Sicer že nekoliko pogrešam Brazilijo, a na koncu dneva je to le moja služba,<< je povedal Brazilec Fernandinho.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]