OSTALE NOVICE

Pred krogom št. 11

Pred 11.krogom v angleški Premier ligi


PREMIERLIGAŠI NERVOZNO TEČEJO NAPREJ

 11.krog bo otvoril morda najbolj čudaški derbi v zadnjih sezonah: dva velika tekmeca v skrajno nenavadnih vlogah. Vsi njuni konkurenti imajo, vsaj zdi se tako, precej lažje naloge. Toda! Po vzorcu, ki v zadnjih tednih vlada v Premier ligi, je možno pričakovati prav vse. No ja, vodilnega na lestvici nestanovitni Norwich v gosteh najbrž res ne bo vznemiri posebej. Ali pač.

Vir: sky sports
Vir: sky sports

Maja je bilo še vse prijateljsko. Po dolgih letih in številnih zagrizenih obračunih, sta se Chelsea in Liverpool spomladi razšla s prijateljskim remijem. Tedaj je Chelsea že osvojil titulo, tako so njegovim igralcem časno stražo priredili prav Liverpoolovi.
Le slabe pol leta pozneje je Chelsea na sramotnem 15.mestu, njegov herojski trener Jose Mourinho pa skorajda že ob službo. Trener Liverpoola je zdaj Jurgen Klopp, ki je prvikrat z novim moštvom zmagal šele med tednom, in to v Ligaškem pokalu. Spomin na zadnja obračuna obeh trenerjev v Ligi prvakov, ko sta ta še vodila madridski Real dortmundsko Borussijo, sobotno tekmo postavlja malodane v okvir namenjen karikaturam.
Zdi se, da ima Jose Mourinho s strani naviječev od včeraj – po objavi zelo čustvenega odprtega pisma chelsejevega aktivista Leeja Fraserja namenjenega lastniku kluba Romanu Abramoviču – dokončno in neizpodbitno podporo. Če ne zmaga, bo Chelsea v hudi stiski, ne le rezultatski, pač pa predvsem v duševni.

Arsenal je z novima poškodovancema Theom Walcottom in Alexom Oxlade-Chamberlainom pred novo težko preiskušnjo. Na gostovanju pri vselej neugodnem Swanseaju ne bi smel popuščati, nenazadnje tudi zato, ker ga med tednom čaka novo super gostovanje na Alianz Areni, kjer mora za obstanek v evropski eliti bavarskega velikana najmanj nevrtalizirati, če ne že spet premagati. Swansea stoji po pomembni in tik ob koncu tekme izbojevani zmagi pred tednom na Villa Parku zelo pokončno.

Vir: dailymail
Vir: dailymail

Manchester United po izpadu iz Ligaškega pokala napoveduje pohod na Selhurst Park. Tam navadno zmaguje, pa čeprav se v tej sezoni ob ombembah Crystal Palacea in Leicesterja raje dvakrat ugriznemo v jezike, predno te dokončno iztegnemo. Leicester bi bil lahko tudi ob gostovnaju pri West Bromwichu razglašen za favorita. A tudi ob tem paru pazite, da se vam po tekmi ne bo kdo porogljivo smejal. West Brom zna v obrambi in bo najbrž znal zaustaviti do sedaj tudi najboljšega strelca lige Jamieja Vardyja.
Novo priložnost za lep izkupiček ima tudi West Ham, ki se tokrat odpravlja na sever predstolnice, natančneje v Watford. Ni ravno, da bi ta obračun razglašali za mestni derbi, vseeno pa bi bil ta lahko precej sočen, mogoče celo bolj fizičen, kot bi si lahko upali napovedati; pa saj veste, kaj mislim s tem. Newcastle gosti Stoke, kar bolj skrbi domačine, medtem ko prav te bolj malo v primeru še enega sobotnega srečanja, to je tistega na Etihadu, kjer vodilni Manchester City čaka 16. Norwich.

Vir: zimbio
Vir: zimbio

Everton bi moral proti Sunderlandu izkazati svojo kakovost in moč. Nenazadnje je tako, da vsakokrat tekmo po tem, ko Sunderland premaga svojega najhujšega tekmeca Newcastle, občutno popusti in izgubi, pa ne le enkrat, pač pa kar (spet) zaporedoma. Res pravi lokani derbi bo nedeljski prvi spopad sosedskih, to pomeni regionalno-sosedskih Southamptona in Bournemoutha, ki se bosta, jasno, v Premier ligi srečala prvič. Southampton je seveda tudi na papirju oz. na lestvici veliko boljši.
Ponedeljkova ali zaključna tekma 11.kroga bo na White Hart Laneu, kjer se bo Aston Villa, še brez novega trenerja, branila pred Tottenhamom, ki je v zelo spodobni formi. Po odpustu Tima Sherwooda s trenerskega mesta pri Aston Villi, se na potrditev novega stratega, Remija Gardeja, še čaka. Nekaj se zapleta z izbiro Francozovih pomočnikov, zato bo birminghamskega velikana s klopi vodil Kevin MacDonald.

Tudi pred enjastim naj torej velja – zadihajte globoko, morda kasneje sploh ne boste utegnili.

 

banner

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]