CHELSEA MANCHESTER CITY OSTALI KLUBI

Kaj nam je na angleških zelenicah ponudila današnja sobota?

Tokrat so bile v Premier ligi odigrane le tri tekme, za vrhunec dneva pa lahko brez dvoma označimo edino današnje srečanja v FA pokalu med Evertonom in Chelseajem.


A naj se najprej dotaknemo tekem v Premier ligi. Že ob 13:45 je Manchester City gostoval pri Norwichu, ki je v zadnjem času v milo rečeno mizerni formi in je po dobri prvi polovici sezone sedaj že na mestih, ki vodijo v drugo angleško ligo. Pričakovati je bilo prevlado gostov iz Manchestra in kopico zadetkov, a nam je sama tekma ponudila nekaj povsem drugega. Obe ekipi skupaj sta zmogli vsega tri strele v okvir vrat nasprotnika, še najbližje pa je bil domači napadalec Bamford, ki je v prvem polčasu stresel okvir. Manchester City si na drugi strani ni pripravil omembe vrednih priložnosti. Tekma se je po 90. minutah končala brez zadetkov.

vir: www.thesun.co.uk
vir: www.thesun.co.uk

Ob 16h sta bili na sporedu še preostali srečanji v Premier ligi. Bournemouth je doma gostil Swansea in z veliko mere borbenosti po dveh izenačenjih labodov le prišel do zmage s 3:2. Za domače so zadeli Gradel, King in Cook, medtem ko sta za goste zadela Barrow in Sigurdsson. Za Islandca je bil to že sedmi zadetek v koledarskem letu 2016, v premierligaški konkurenci jih ima v tem obdobju več le Kun Aguero in sicer 9. Prav tako zelo zanimivo srečanje pa smo istočasno spremljali na Britannia Stadiumu, kjer je Stoke City doma pričakal Southampton. Graziano Pelle je svojo strelsko sušo, ki je trajala kar 13 tekem, prekinil s kar dvema zadetkoma, ki sta, kot se je na koncu izkazalo, bila dovolj za zlata vredne tri točke svetnikov. Italijanski napadalec je v polno meril v 11. in 30. minuti, rezultat pa se do konca polčasa ni več spreminjal. V drugem delu igre je poraz domačih omilil Arnautovic.

V četrtini finala FA pokala pa je bila tokrat na sporedu le ena tekma. Ob 18:30 je Everton na Goodisonu pričakal Chelsea. Obračun je z dvema zadetkoma odločil Lukaku, ki je v zadnjih petih tekmah v FA pokalu zabil kar 6 zadetkov in tako še enkrat več potrdil “status bivšega”. Se pa je proti koncu tekme zgodila še ena zelo zanimiva oz. sporna situacija. Diego Costa je po bližjem srečanju z Garethom Barryjem upravičeno prejel drugi rumeni karton, ni pa jasno, ali je Costa v svoj repertoar umazanih potez prevzel tudi zaščitni znak Luisa Suareza – grizenje. Vse skupaj si oglejte na posnetku in presodite sami.

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB