OSTALE NOVICE

Pregled drugega kroga Carabao Cupa

V senci kvalifikacij za Ligo prvakov je bil na Otoku odigran drugi krog Carabao Cupa, ki smo ga v preteklosti poznali pod imeni Carling Cup, Capital One Cup in lani, zaradi odsotnosti glavnega pokrovitelja, zgolj kot EFL Cup. V drugem krogu, kjer se je boju priključilo tudi 13 premierligašev, ki v letošnji sezoni ne nastopajo na evropski fronti, smo videli odigranih 24 tekem, ki so postregle tudi z nekaj presenečenji.


vir: EFL.com
vir: EFL.com

V torkovem večeru se je najbolj izkazal drugoligaš Leeds, ta je na krilih Kemarja Roofeja s 5-1 odpihnil Newport County. Mladi Anglež je namreč dosegel kar tri zadetke in tako postal še drugi Leedsov igralec, ki je dosegel hat-trick v letošnji izvedbi tekmovanja. Pred njim je to v prvem krogu uspelo Samuju Saizu.

Leicester je upravičil vlogo favoritov in s 4-1 premagal Sheffield United. S prav takim rezultatom pa so se istega večera končale še štiri tekme. Leicestrovi ligaški kolegi iz Swanseaja so premagali Milton Keynes Dons, Aston Villa, Bretford in Norwich City pa so bili boljši od Wigana, QPR-ja ter Charlton Athletica.

Torkov večer je ponudil tudi s podaljškom, ki so ga navijači gledali na stadionu Madejski, kjer je Reading po dodatne pol ure igre le uspel streti odpor Millwalla. Tekma se je končala z rezultatom 3-1.

Sredin večer je postregel s preostalimi 6 tekmami, na prav vseh pa so zaigrali klubi iz Premier League. Največ oči je bilo uprtih na Ewood Park, kjer smo spremljali vzhodni lancashirski derbi. Domači Blackburn je neuspešno gostil Burnley, ki je dokazal, zakaj se bori v prvi ligi in z 2-0 rutinirano vzel skalp rivalov.

Svoj sloves sta obranila tudi West Ham in Huddersfield, prvi je ugnal Cheltenham, slednji pa je po zaostanku z 1-0 in sploh prvem prejetem zadetku na uradni tekmi v letošnji sezoni, tekmo le preobrnil v svojo korist in zmagal z 2-1.

Videli pa smo tudi dve večji presenečenji, opekli so se igralci Newcastla ter lanski finalisti pokala iz Southamptona. Srake so pred domačim občinstvom po podaljšku morale priznati premoč Nottingham Forestu, Svetnike pa so presenetili nekdanji prvokategorniki Wolverhampton Wanderers.

Tretji krog pokala bo odigran 19. in 20. septembra, v boj pa se, kot že prej omenjeno, vključujejo tudi najboljši angleški klubi, ki bodo, tako kot vsako leto, skušali svoje vitrine obogatiti tudi s tem kosom srebrnine.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”55″ override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”350″ thumbnail_height=”280″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]