ARSENAL

Arsenal išče mejavo za Bukaya Sako

Arsenal je stopil v kontakt z branilcem Real Madrida Serigom Reguilonom, ki bi nadomestil Bukaya Sako, v primeru, da se mladi Anglež preseli v dortmundsko Borussio.


Kljub temu, da je szona Premier lige trenutno prekinjena se trener Topničarjev Mikel Arteta ne ustavlja z uresničevanjem svojih prestopnih načrtov. Najbolj nujno mora Arsenal okrepiti položaj levega bočnega branilca, kjer je letos celotno sezono odigral Bukayo Saka, ki je sicer napadalec, a se je odlično znašel na tem položaju in privabil zanimanje dortmundske Borussie. Kieran Tierney pa je bil večino sezone poškodovan, drugih levih bočnih branilcev pa Arsenal nima.

Španski mediji poročajo, da se je Arsenal osredotočil na 23-letnega bočnega branilca Real Madrida Sergia Reguilona, ki je sicer letošnjo sezono kot posojen nogometaš zastopal barve Seville. Sergio Reguilon je prejel precej zanimanja, zanj naj bi se zanimalo kar deset klubov iz celotne Evrope. V primeru, da se Reguilon preseli na Emirates, bo Saka dobil nekoliko konkurence, če se ne bo preselil v Nemčijo. Arsenal sicer nima namena prodati mladega Angleža, a naslednje leto mu poteče pogodba, zato bodo morali priskrbeti podaljšanje, če ga želijo obdržati. V primeru, da Saka ostane pri Topničarjih po prihodu Reguilona, se bo lahko pomaknil na svoj osnovni položaj levega krila in le občasno zaigral na levem boku. Arsenal bo moral počakati do konca poletja, da ugotovi, če bo Real sploh želel prodati Segia Reguilona, a glede na dobre odnose med kluboma, bi se prestop utegnil zgoditi.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]