OSTALI KLUBI

Pochettino glavna tarča Newcastla

Mauricio Pochettino je glavna želja novih lastnikov Newcastle Uniteda za mesto glavnega trenerja na St. James˙s Parku. Ponujajo mu astronomsko plačo, če prevzame Srake.


Bivši strateg Tottenhama je brez dela že vse od novembra lani in nestrpno pričakuje vrnitev v Premier ligo, prav tako naj bi bil zainteresiran za službo glavnega trenerja Newcastle Uniteda. Steve Bruce, trenutni trener Srak, bo ostal na klopi premierligaša vse do zaključka letošnje sezone, a še ni znano kdaj se bo zaključila. Tako bo Pochettino najverjetneje prevzel Newcastle United, ko se letošnja sezona odigra do konca oz. morda celo odpove.

Odločitev Mauricia Pochettina in Saudijcev ne bo dokončna dokler Premier liga ne odobri uradnega prevzema kluba v roke novim lastnikom. Slednji so navdušeni nad delom, ki ga je Pochettino opravil v svojih petih letih na klopi Tottenhama, čeprav ni osvojil nobene lovorike, je klub dvignil na višjo raven in iz svojih igralcev potegnil le najboljše. V sezoni 2018/19 jih je celo popeljal do finala Lige Prvakov, kjer je bil na koncu z 2:0 boljši Liverpool. Argentinec naj bi bil popoln kandidat za prevzem Newcastla, ki s prevzemom novih lastnikov cilja precej visoko in si želi povrniti staro slavo. Pripravljeni so mu zaupati pretvorbo ekipe v eno najboljših v Angliji v naslednjih petih letih in za to so mu pripravljeni plačati astonomskih 19 milijonov funtov na sezono. V primeru, da do dogovora s Pochettinom ne bo prišlo, bodo službo ponudili strokovnjaku, ki je ekipo vodil v lanski sezoni, Rafaelu Benitezu.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]