MANCHESTER CITY

Sane v pogovorih z Bayernom

Krilni napadalec Manchester Cityja Leroy Sane je že od lanskega avgusta velika želja bavarskega velikana, a je njegov prestop takrat preprečila poškodba kolena.


Leroy Sane je opravil 30 minutni telefonski pogovor s trenerjem Bayerna Hansijem Flickom o potencialnem prestopu mladega krilnega napadalca na Allianz Areno. Leroy Sane je bil že lanskega avgusta glavna tarča Bavarcev, a je njegov prestop v domovino preprečila huda poškodba kolena, ki jo je staknil na tekmi Community Shielda proti Liverpoolu v začetku avgusta. Sane je dolgo okreval in izpustil celotno letošnjo sezono, vračati se je začel ravno ob prekinitvi tekmovanj zaradi pandemije koronavirusa.

Kljub temu, da je bil lani na trenerskem stolčku še Robert Kovač, se zanimanje Bayerna ni ohladilo, ko je moštvo prevzel Hansi Flick. Slednji je kontaktiral mladega Nemca in mu v dobre pol ure predstavil svojo vizijo. Sane ima pogodbo z Manchester Cityjem podpisano do poletja 2021, in aktualni angleški prvaki bi bili lahko zainteresirani vnovčiti vrednost krilnega napadalca, preden bi ga naslednje poletje izgubili brez odškodnine. Sane je bil eden ključnih igralcev zasedbe Pepa Guardiole, ki je osvojila naslova angleških prvakov v letih 2018 in 2019. Meščanom se je Sane pridružil leta 2016 v 37 milijonov funtov težkem prestopu iz nemškega Schalkeja. Od takrat je zabil 39 zadetkov na 134 nastopih in v sezoni 2017/18 osvojil nagrado za najboljšega mladega igralca v Premier ligi.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]