ARSENAL

Wenger poln hvale na račun izjemnega Ozila

Včeraj je Arsenal potoval v Sofijo, kjer je varovance Arsena Wengerja čakalo gostovanje pri tamkajšnjemu Ludogoretsu.


Arsenal je tekmo otvoril res katastrofalno, saj so po petnajstih minutah domačini vodili že 2-0. Nato so ”Gunnersi” zaigrali bolj pogumno in z več želje po zmagi. Kaj hitro je na 2-1 znižal Xhaka, še pred polčasom pa je izenačil v zadnjem času izjemni Giroud.

V drugem polčasu tekma ni bila tako zanimiva, vse je kazalo na neodločen izid, vendar je dve minuti pred koncem vse niti v svoje roke oziroma noge vzel Mesut Ozil. Nemec je izjemno ‘lobal’ vratarja, nato pa še preigral dva branilca in zadel ter poskrbel za zmago Arsenala na zelo zahtevnem gostovanju.

ozil
vir: http://www.dailymail.co.uk

Arsene Wenger je bil po tekmi zelo prešerne volje in za medije povedal: ”Zelo sem zadovoljen s karakterjem ekipe, ki se ob rezultatu 2-0 ni predala. Pokazal se je izjemen ekipni duh, ki je trenutno zelo visok. Smo na prvem mestu v skupini, naslednja tekma je doma proti PSG-ju in menim, da lahko v trenutni formi premagamo tudi Paris.”

wop
vir: http://www.dailymail.co.uk

Trener Arsenala pa je po včerajšnji tekmi pohvalil tudi Mesuta Ozila: ”Ozil je prikazal izjemno predstavo, je zelo pomemben za celotno ekipo. Ko igra on dobro, igra celotna ekipa dobro. Igralci takega kova so sposobni reagirati na izjemne načine v najtežjih trenutnih ohranijo mirno kri. Med vikendom sledi ‘north London derby’ in menim, da je derbi prišel v pravem trenutku.”

Po  koncu tekme je svojo izjavo podal tudi domači trener Georgi Dermendzhiev, ki je bil razočaran nad končnim izidom, dejal je: ”Vsi smo razočarani, bili smo zelo blizu točke. Menim, da smo odigrali zelo dobro tekmo, vendar Arsenal je izjemna ekipa in zna izkoristiti vsako ponujeno priložnost.

Veliki ‘north London derby’ bo na sporedu že v nedeljo ob 13.00, tudi z neposrednim prenosom na SK1, velja še omeniti, da danes svojo tekmo igrajo tudi ‘Spursi’, ki bodo tako imeli dan manj za pripravo na veliki derbi.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]