ARSENAL

Arsene Wenger o zapravljanju denarja in morebitnih okrepitvah

Na današnji novinarski konferenci se je francoski strokovnjak še enkrat več dotaknil teme, ki v zadnjih sezonah vedno znova razdvaja navijače Arsenala. Wenger namreč slovi po varčni politiki (ne)zapravljanja denarja, ki ji mnogi navijači glasno nasprotujejo, saj le ta že leta ne prinaša večjih uspehov.


vir: dailystar.co.uk
vir: dailystar.co.uk

“Pripravljeni smo porabiti denar, ki nam je na voljo, a morate vedeti, da je trenutno na razpolago zelo malo kvalitetnih igralcev, za katere bi bili pripravljeni odšteti veliko denarja. Kljub temu močno delamo na tem, da v klub pripeljamo vsaj še enega igralca,” je v svojem stilu začel Wenger.

“Preden za igralca odšteješ vrtoglavo vsoto, moraš biti prepričan v njegove kvalitete. Samo poglejte, koliko igralcev je bilo v Premier ligo pripeljanih za velike vsote denarja in je nato popolnoma izviselo. Kar želim povedati je, da uspeh ni vedno odvisen od denarja. Kupovali bomo le, če bo dovolj dober igralec na voljo za pravo ceno. Nimamo potrebe po brezglavem zapravljanju.”

 Tako kot vedno, so bili v letošnjem prestopnem roku topničarji povezani že z mnogimi zvezdniki svetovnega formata, a niti eden (če izvzamemo Granita Xhako) naposled ni pristal na Emiratesu. Prav zaradi tega se mora Arsene Wenger vsako novinarsko  konferenco  spopadati z vprašanji, ali se sploh misli okrepiti. Dodatno olje na ogenj pa je prilil še nedeljski poraz proti Liverpoolu, v  katerem so bile  igralske luknje v kadru Arsenala več kot očitne.

Okrepitev na mestu centralnega branilca ob poškodovanem Mertesackerju in Gabrielu se zdi nujna, saj je že po prvem krogu in štirih prejetih zadetkih jasno, da Holdingu in Chambersu še manjka izkušenj na najvišjem nivoju. Prav tako bi Arsenalu še kako prav prišel še en napadalec, ki bi v konici zagotavljal nekaj več mirnosti ob sicer dobrem, a zelo nekonstantnem Giroudu. Če se Wenger sploh še misli krepiti bomo videli, a je časa za to vse manj. Prestopni rok se namreč zaključi 31. avgusta.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB