OSTALI KLUBI

Bo Defoe zapustil Sunderland?


class="_4tdt _ua0">
Jermain Defoe je v tej sezoni daleč najboljši igralec Sunderlanda, ki se v tej sezoni krčevito (zaenkrat neuspešno) bori za obstanek.
 
”Črne Mačke” se namreč trenutno nahajajo na katastrofalnem dvajsetem mestu, od varnih mest pa zaostajajo že sedem točk. 34-letni Defoe je v tej sezoni v Premier Ligi zadel že štirinajst golov in je tako daleč najuspešnejši igralec svoje ekipe.
 
Otoški mediji pa so v teh dneh poročali, da ima angleški reprezentant v svoji pogodbi posebno klavzulo, ki v primeru izpada kluba v drugo ligo omogoča drugim klubom, da brez odškodnine podpišejo igralca. Sunderland je sicer zavrnil nekaj ponudb za Defoa že v januarju, med drugim je 6 milijonov funtov ponudili tudi West Ham United. V primeru izpada Sunderlanda bo Defoe torej zagotovo zapustil Stadion Luči, kot možna ‘destinacija’ Deofa se v zadnjem času omenja tudi Bournemouth.
 
Letos izjemni Defoe pa je pred nekaj tedni dejal, da se bo Sunderland boril do zadnje tekme sezone in poizkušal obstati med elito, za nameček pa je še dodal, da o naslednji sezoni še ne razmišlja.