MANCHESTER UNITED

Bosta Mourinho in Ibrahimovic znova združila moči?

Danes je postalo bolj ali manj jasno, da bo Manchester United naslednjo sezono iz klopi vodil Jose Mourinho. Potrugalec bo tako na enem od najbolj vročih trenerskih stolčkov na svetu nadomestil Louisa Van Gaala, ki si je v pravkar končani sezoni nakopal kar nekaj ostrih kritik s strani svojih navijačev. Velika večina le teh je seveda nad prihodom “The Special One-a” navdušena, a zdi se, da trenutno privržence Uniteda bolj kot Mourinho zanima, kaj se bo zgodilo z Zlatanom Ibrahimovicom, ki ga mediji prav tako povezujejo z rdečimi vragi.


vir: www.thesun.co.uk
vir: www.thesun.co.uk

Zdaj že brez dvoma legendarni Šved je namreč že pred časom končal pogodbo s PSG-jem in je letos na voljo brez odškodnine. Ibrahimovic je bil na današnji novinarski konferenci švedske izbrane vrste seveda na udaru vprašanj, kaj bo z njegovo prihodnostjo.

“Prihodnost je že zapisana. Dobro vem kaj hočem, zato sem se o naslednjem prestopu že odločil.”
“Dobil sem kar nekaj konkretnih ponudb iz Anglije. Zame se zanimajo tudi klubi iz Serie A, nekaj pa je bilo ponudb izven Evrope.”

Eden glavnih razlogov za to, da bi si Ibrahimovic dejansko želel prestopa na otok, pa je seveda Jose Mourinho, s katerim sta v preteklosti že sodeovala pri Interju in si velikokrat izkazala obojestransko spoštovanje.

“Za Manchester United je njegov (Mourinhov) prihod odlična poteza. Povsod, kjer je do sedaj deloval, je osvajal lovorike. Prepričan sem, da bo tako tudi tokrat. Z njim sem že sodeloval in vem, kakšen profesionalec je. Vedno sva imela vrhunski odnos.”
“Ne vem, ali bova še kdaj sodelovala. Že leta sva v stiku, a zadnje čase nisva govorila. Bomo videli, kako se bo vse skupaj razpletlo.”

Ibrahimovic bo letos oktobra dopolnil že 35 let, a švedski napadalec znova in znova dokazuje, da še ni prestar za vrhunski nivo. Letos je namreč zabil kar 50 zadetkov, k temu pa dodal še 19 asistenc.

“Šele ogrel sem se. Za mano je fantastična sezona. Ko postaneš starejši, je tvoja igra vse bolj odvisna od mentalne pripravljenosti. Vse je v glavi. Če si nekaj zadanem, bom to dosegel. Tak pač sem,” je za konec dodal Zlatan Ibrahimovic, ki tako prestop na Old Trafford še vedno postavlja pod vprašaj.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB