MANCHESTER UNITED OSTALI KLUBI

Na današnji dan: 28. avgust

Pred novim vpogledom v zgodovino Premier League najprej opozorilo za vse navijače topničarjev: tega članka raje ne berite v celoti. Na današnji dan pred osmimi leti so nogometaši Arsenala namreč doživeli enega najhujših porazov v zgodovini kluba.  


Uvod v sezono 2011/2012. V tretjem krogu Manchester United gosti Arsenal. Topničarji srečanje pričnejo z nekoliko okrnjeno zasedbo, a v prvih minutah se zdi, da bodo dostojen tekmec rdečim vragom. V 22. minuti Danny Welbeck doseže prvi zadetek na tekmi, šest minut pozneje pa v polno meri še Ashley Young. Katstrofa začne dobivati prve obrise, a ob polčasu pri rezultatu 3 : 1 v korist domačih si verjetno nihče ni mislil, da bo Arsenal doživel eno največjih klubskih sramot. Četa Sira Alexa Fergusona je v drugem delu delovalo kot dobro naoljen stroj, ki je povsem poteptal nebogljene Londončane. Končalo se je z 8 : 2, tri zadetke je prispeval Wayne Rooney, dvakrat je v polno meril Young, medtem ko so Nani, Welbeck in Park Ji-Sung dosegli po en gol.

Na današnji dan leta 2015 je Tottenham v svoje vrste pripeljal Heung-mina Sona iz Bayer Leverkusna. Zanj so odšteli 30 milijonov evrov, s tem pa je Korejec tedaj postal najdražji azijski nogometaš v zgodovini. Son je za Tottenham doslej zabil 67 zadetkov na 189 tekmah.

Pred točno 25 leti je Robbie Fowler za Liverpool na derbiju z Arsenalom zabil hat-trick. Za to je potreboval vsega dobre štiri minute. To je bil do leta 2015 najhitreje dosežen hat-trick v Premier League. Fowlerjev rekord je nato še v dresu Southamptona popravil Sadio Mane.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 2 Povprečje: 3.5]
JB