CHELSEA

Kovačić hvali Lamparda: Prepušča nam več svobode

Mateo Kovačić je bil eden boljših nogometašev na igrišču ob prvi letošnji zmagi Chelseaja na gostovanju pri Norwichu. Videlo se je, da 25-letnik nastopa bistveno bolj sproščeno kot v preteklosti, kar je po tekmi priznal tudi igralec sam. 


Mateo Kovačić je pod Mauriziem Sarrijem dobil bistveno bolj defenzivno vlogo, kot jo je bil vajen poprej. Na položaju zadnjega vezista se ni znašel najbolje, kar je prepoznal tudi Frank Lampard, ki Hrvatu sedaj prepušča več svobode v fazi napada.

“Trener mi v igri prepušča več svobode. Lahko sem dlje v stiku z žogo, predvsem v napadalni tretjini. Lahko se večkrat priključim napadu, kar mi zelo ustreza. Z Lampardom in ekipo se odlično razumem. To mi daje dodatno samozavest. Počutim se bistveno bolje kot lani, tudi zaradi tega, ker sem sedaj uradno Chelseajev nogometaš,” je po zmagi s 3 : 2 razlagal Kovačić.

25-letni Hrvat je mnenja, da je pred Londončani uspešna sezona: “Naše predstave so na začetku zelo dobre. Sicer se nam na prvih dveh tekmah ni uspelo dokopati do zmage, a kdor je ta obračuna gledal, je lahko videl, da ima naša igra rep in glavo. Trener ima jasno vizijo, kateri seveda sledimo vsi nogometaši. Menim, da je pred nami uspešna sezona.”

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 3 Povprečje: 4]
JB