OSTALE NOVICE

Cantonajeva kung-fu brca stara 25 let

Danes mineva 25 let odkar je na tekmi med Manchester Unitedom in Crystal Palacom Eric Cantona v slogu največjih kung-fu mojstrov brcnil navijača Palaca.


Cantona se je po prepiru na igrišču zapodil v navijača Crystal Palaca, Matthewa Simmonsa, ki je Francozu poslal nekaj sočnih: “Odj*** nazaj v Francijo, ti Francoska pi***”. Cantona je dobil dolgo prepoved igranja in bil celo obtožen kriminalnega napada. Za svoja dejanja je opravljal 12 ur okoljstvenih dolžnosti.

Seveda pa Cantona ni edini, ki je v zadnjih 30 letih poskrbel za val ogroženja v nogometni javnosti.

–>Luis Suarez je na svetovnem prvenstvu v Braziliji med tekmo Urugvaja in Italije ugriznil Giorgija Chiellinija, kar pa ni bil njegov prvi ugriz. Pred tem je ugriznil že Otmana Bakkala iz PSV-ja ko je igral za Ajax ter Branislava Ivanovića iz Chelseaja ko je igral za Liverpool.

–>Vsi se spomnimo kako je Zinedine Zidane z glavo v prsa udaril Marca Materazzija, ko je ta žalil njegovo sestro. Zelo neslaven način za zadnjo tekmo v karieri Zidana, ki pa so si ga še vedno zapomnili po njegovi nadarjenosti ter tremi zaporednimi naslovi v Ligi Prvakov, katere je osvojil z Real Madridom.

–>Lee Bowyer in Kieron Dyer sta uprizorila najbolj pomljiv pretep med soigralci, ko je njujin Newcasle United doma izgubil s 3:0. Preden so ju soigralci ločili je padlo že nekaj udarcev, prav tako jo je skupil Villin Gareth Barry. Bowyer in Dyer sta bila izključena in Newcastle United je ostal le z osmimi igralci, saj je bil pred tem izključen že Stpehen Taylor.

–>Roy Keane in Alf-Inge Haaland sta bila v slabih odnosih že od leta 1997, ko je Norvežan poškodoval Keanea. Štiri leta kasneje je na mestnem derbiju v Manchestru Keane prišel do maščevanja in grobo s stopalom udaril Haalanda v koleno. Takoj je prejel rdeči karton in tri tekme prepovedi igranja, naslednje leto pa še pet tekem in 150 tisoč funtov kazni, saj je v svoji avtobiografiji zapisal, da je bil prekršek nameren.

Spodaj si lahko ogledate kung-fu brco Erica Cantonaja.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]