MANCHESTER UNITED

Chris Smalling v Italiji podira rekorde!

Branilec Manchester Uniteda Chris Smalling v tej sezoni kot posojen nogometaš nastopa v Italiji pri AS Romi.


Dolgoletni član rdečih vragov se je na Serie A prilagodil zelo hitro. Nekdanji reprezentant Anglije je v tej sezoni zabeležil enajst nastopov, in sicer devet v ligi, dva pa v Ligi Evropa. Chris Smalling je v preteklem oktobru bil imenovan tudi v ekipo Serie A, kjer je tvoril štoperski par z branilcem Napolija Kalidoujem Koulibalyjem.

Chris Smalling se je v oktobru znašel v ekipi meseca Serie A vir: Twitter

30-letnik je svoje kvalitete pokazal tudi pred nasprotnikovim golom, v Serie A je namreč zbral dva zadetka in kar tri asistence, dve več kot Cristiano Ronaldo. Za primerjavo, branilec je sodeloval pri več zadetkih kot Jesse Lingard v celotem koledarskem letu 2019 v Premier ligi (0 zadetkov, 1 asistenca). Chris Smalling je tako postal prvi Anglež po Davidu Beckhamu (2008/09), ki se je v eni sezoni Serie A vsaj dvakrat vpisal med strelce.

AS Roma trenutno tudi po zaslugi sijajnih predstav posojenega branilca zaseda solidno peto mesto, ima peto najboljšo obrambo lige in je zabeležila že štiri ‘clean-sheete’. Klub iz italijanske prestolnice si želi Chrisa Smallinga po poročanju otoških medijev takoj po koncu sezone tudi dokončno odkupiti in mu ponuditi dolgoročno pogodbo na Apeninskem polotoku.

AS Roma si želi Chrisa Smallinga odkupiti. vir: Twitter

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 5 Povprečje: 4.2]