MANCHESTER UNITED

Chris Wilder: Dean želi igrati za Manchester United

Trener Sheffield Uniteda Chris Wilder je razkril, da se njegov vratar, Dean Henderson, želi vrniti na Old Trafford in postati številka ena v Manchester Unitedu.


23-letni vratar Dean Henderson že drugo sezono preživlja na posoji pri Sheffield Unitedu, kjer je navdušil že v lanski sezoni, ko je Sheffieldu pomagal do uvrstitve v Premier ligo, sedaj pa jim je pomagal do odlične uvrstitve v krstni sezoni Premier lige. Henderson je bil eden ključnih igralcev v zasedbi Chrisa Wilderja, ki je pred prekinitvijo sezone napadala celo mesta, ki vodijo v Ligo Prvakov. Kljub temu, da je začetku sezone naredil napako pri strelu Giorginia Wijnalduma na tekmi proti Liverpoolu, je Henderson kar desetkrat ohranil svojo mrežo nedotaknjeno in si prislužil prvi vpoklic v izbrano vrsto Anglije. Poleti pa mu poteče posoja pri Sheffieldu in najverjetneje se bo vrnil nazaj v Manchester.

>>Proti Liverpoolu je Dean napravil napako, a s svojo mentaliteto je prebrodil tudi to razočaranje. Podobno se mu je zgodilo lani proti Aston Villi, ko je imel zadnjih deset minut tekme katastrofalnih, a z neverjetno zrelostjo se pobere. Ima mentalno moč, sposobnost in odličen odnos, zato sem prepričan, da si bo kmalu prislužil še stalno mesto v reprezentanci, ki si ga tako želi. Govoril sem z njim in povedal mi je, da si želi zbrati vsaj 50 nastopov za reprezentanco in postati številka ena v vratih Manchester Uniteda,<< je povedal trener Sheffield Uniteda Chris Wilder.

Tctrenutni kralj med vratnicami Rdečih vragov, David De Gea, ima za seboj sezono pod pričakovanji, saj je prevečkrat naredil kritilno napako, ki je vodila do prejetega zadetka, zato bi United počasi morda razmišljal o Hendersonu. Kar pa se tiče reprezentance pa je Henderson podvržen Jordanu Pickfordu, na kogar selektor Gareth Southgate redno računa, in Nicku Popu.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]