OSTALE NOVICE

Debitanta Sven Karić in Mitja Križan

V Championshipu je Jon Gorenc-Stanković 5. zaporedno zmago Huddersfield Towna spremljal zgolj s klopi. Priložnost za Ihančana pričakujemo naslednji teden v FA pokalu, če mu bo tudi ponujena, ga čaka težko delo v obrambi proti Manchester Cityju.


vir: twitter
vir: twitter

Vseh 90 minut pa je na desnem boku odigral Andraž Struna za Heartse na edinburškem derbiju proti Hibernianu. Tekma škotskega FA pokala se je končala z 0:0, tako da bomo videli ponovljeno na stadionu Hibsev.

Slovensko obarvana je po novem U23 ekipa Derby Countryja, ki je sicer izgubila s 4:1 proti vrstnikom iz Hulla. Tekmo sta začela Timi Max Elšnik in Sven Karić Šoštaršič (na sliki), nedavna okrepitev Ovnov iz NK Maribor, pri katerem do odhoda ni dobil priložnosti v prvi ekipi.

Lepe novice imamo iz Newcastla, Haris Vučkić je kar dvakrat zatresel mrežo ob zmagi (4:0) proti U23 ekipi Bristol Cityja. 24-letnega Domžalčana je trener članov Rafa Benitez sicer že prečrtal, a v kolikor bo Vučkić nadaljeval s tresenjem mrež, si do konca sezone lahko premisli.

Tri leta mlajši Gregor Zabret, Vučkićev someščan, pa tokrat ni branil vrat U23 ekipe Swanseaja ob zmagi (0:1) na gostovanju v Southamptonu – tekmo je spremljal s klopi.

Presenetljivo pa smo v postavi Leeds Uniteda, ki se je prijateljsko pomerila z irskim Shamrock Roversi, videli še enega Slovenca – 19-letnega Mitjo Križana, nazadnje člana celjskega prvoligaša. Mitya Krizan, kot so ga »prekrstili« Angleži, je začel tekmo, ki so jo s 3:1 sicer dobili Dublinčani. Pri Leedsu se Križan nahaja še na preizkušnji, upamo, da mu bo klub iz Championshipa ponudil tudi pogodbo.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]