OSTALE NOVICE

Pregled nedeljskega dogajanja v FA pokalu

Danes sta bili odigrani drugi dve tekmi četrtine finala FA pokala, tudi tokrat presenečenj nismo videli. Pričakovano sta napredovala Southampton in Chelsea. 


Svetniki z južne obale so v gosteh ugnali tretjeligaša Wigan Athletic z 0:2. Domačim tokrat ni uspel pomagati niti vsemogočni Will Grigg, ki je pred tem poskrbel za izpad prvega favorita Manchester Cityja. V polno sta sicer merila Pierre-Emile Hojbjerg in Cedric Soares.

Pedro je bil danes as iz rokava Antonia Conteja, saj je v igro vstopil šele v podaljšku. Vir: BBC
Pedro je bil danes as iz rokava Antonia Conteja, saj je v igro vstopil šele v podaljšku. Vir: BBC

Bistveno bolj zanimivo je bilo na drugi današnji tekmi, na King Power Stadiumu so lisice pričakale Chelsea. Alvaro Morata je goste v 42. minuti popeljal v vodstvo, a je v drugem delu igre Jamie Vardy poskrbel za izenačenje in posledično podaljške, v katerih je bil znova boljši Chelsea in po lepi akciji Kanteja ter Pedra v 105. minuti prišel do zmage z 1:2.

Ali ste vedeli? 

V vseh treh prejšnjih primerih, ko je Chelsea v FA pokalu izločil Leicester City, so nato londonski modri šli vse do konca in ta prestižen pokal tudi osvojili. Nazadnje je bilo temu tako leta 2012. Se bo zgodovina ponovila?

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB