OSTALE NOVICE

Pred krogom št. 24

Pred 24.krogom v angleški Premier ligi


Gremo naprej. Kje smo že ostali?

Premierligaški mini premor se je iztekel. V minulem vikendu odigrani 4.krog angleškega nogometnega pokala ni prinesel tektonskih premikov ali božjastni presenečenj. Morala članov Premier lige bi morala viti visoka. Tako zdaj lahko poskočno nadaljujemo tam, kjer smo kočnali pred desetimi dnevi. Kje natančno že?

vir: www.thisisanfield.com
vir: www.thisisanfield.com

24.krog ne bo stregel z derbij. Med torkovimi osmimi in dvema sredinima paroma ni izstopajočih obračunov. Tisti najvišje uvrščeni se praviloma merijo z do sedaj približno srednje uspešnimi, medtem ko se druga polovica uvrščenih okrog sredine lestvice meri z najslabšimi. Vsaj tak je splošni vtis ob pogledu na pare. Slednji, to pomeni manj uspešni, imajo nekaj možnosti za hitre popravne izpite, medtem ko tudi najboljše lahko spodnese bodisi navdahnjen nasprotnik, ki je na papirju slabotnejši, bodisi nekje zgoraj skrito presenečenje, ki med tednom vselej seva na angleško nogometno elito.

Vodilni Leicester doma pričakuje Liverpool. Vnaprej določiti zmagovalca tega dvoboja je nemogoče. Liverpool, ki trenutno ni v bleščeči formi, saj je v njegovem taboru veliko poškodovanih, je v zadnjih treh mesecih nekajkrat zelo presenetil – še posebej v gosteh, še posebej proti najboljšim. Southampton se po treh zaporednih zmagah sproščen odpravlja na Arsenalove Emirate. Tudi to srečanje bi bilo kaj lahko rezultatsko skrajno negotovo. Kljub dobrim obetom pa je na dlani, da Arsenal zmage Southamptonu ne bo prepustil v maniri Manchester Uniteda, ki je bil pred tednom zares podpovprečen.

vir: www.dailymail.co.uk
vir: www.dailymail.co.uk

Po petkovi pokalni zmagi bi pričakovali, da prav Manchester United, ki se tokrat doma meri porti Stoke Cityju, le ne bo spet razočaral svojih navijačev. Stoke City na Old Traffordu tradicionalno nima kaj dosti uspeha. Še več. Tam ni zmagal že štiri desetletja. Manchester City potuje na angleški severovzhod, kjer se bo pomeril s predzadnjim na tabeli Sunderlandom, londonski Tottenham pa le na vzhod v Norwich. Drugo in četrtouvrščena sta v teh tekmah velika favorita.
Nemara bi kot derbi lahko označili tekmo med West Bromwichem in Swansea Cityjem, to je med sosedoma na lestvici, pri čemer oba zasedata precej nezavidljiva položaja ali 14. in 15.mesto.

V sredo Chelsea gostuje na severnem robu prestolnice v Watfordu. Edina naloga modrih je maščevanje jesenskega poraza na Stamford Bridgeu. Isti večer se na Goodison Parku pri Evertonu oglasi Newcastle.

Sočen, ne pa veličasten 24.krog najbrž ne potrebuje najbolj glasnih fanfar in najbolj svetlikavega ognjemeta. Vsekakor pa bo zelo zanimiv in analitično dragocen vsaj zaradi dveh razlogov. Nocoj se izteka januarski prestopni rok, ob tem pa nas v 25.krogu, ki je na sporedu že v soboto in v nedeljo čakata najmanj dve veliki tekmi. A o tem raje potem; ta krog med tednom je pasji, vam povem!

 

ambro banner

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]