MANCHESTER CITY

Pep Guardiola bo v naslednji sezoni prevzel vodenje Manchester Cityja!

»Manchester City lahko potrdi, da so se večtedenska pogajanja s Pepom Guardiolo uspešno zaključila. Španec bo od naslednje sezone naprej uradno trener Manchester Cityja,« je bilo danes zapisano na uradni spletni strani modrih iz Manchestra.


vir: www.mirror.co.uk
vir: www.mirror.co.uk

Guardiola bo trenersko mesto za naslednje tri sezone uradno prevzel 30. junija, ko trenutnemu strategu Manuelu Pellegriniju preteče pogodba. Presenetljivo zgodnja naznanitev Manchester Cityja je tako končala špekulacije o prihodnosti Pepa Guardiole in pa tudi Manuela Pellegrinija, ki so ga v zadnjih časih povezovali z mnogimi klubi.

“Preden končam moje delo pri Cityju, vam sporočam, da smo se s klubom vse dogovorili na pošten in konstruktiven način, tako je tudi prav. Novico sem sam zvedel že pred meseci, tako, da to zame ni nobeno presenečenje. Namigovanja, kje bo kdo nadaljeval kariero, v tem trenutku ne koristijo nikomur, zato smo se skupaj z upravo kluba odločili, da novico uradno naznanimo že danes. V čast mi je, da sem trener tako velikega kluba, svoje delo bom skušal dokončati na najboljši možni način – z naslovom” je dodal Manuel Pellegrini.

45-letni Guardiola, za katerim je bogata nogometna kariera, je bil že od začetka svoje kariere član Barcelone. Za prvo ekipo katalonskega velika je kot igralec zbral 263 nastopov. Med leti 2008-2012 pa je Barcelono vodil še kot glavni trener. V tem času je osvojil vse kar se je osvojiti dalo, med drugim tudi kar dva naslova Lige Prvakov. Po sezoni premora je leta 2013 prevzel vodenje Bayern Municha, z bavarskim ponosom pa si je do sedaj dvakrat pokoril konkurenco v Bundesligi, po enkrat pa je osvojil tudi klubsko svetovno prvenstvo, nemški pokal in Uefin super pokal.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB