OSTALE NOVICE

Fantasy Premier League

Samo še en dan nas loči do začetka nove sezone angleške lige, s tem pa tudi naše Fantasy lige. V nadaljevanju smo za vas pripravili nekaj koristnih napotkov za čim boljši rezultat. Različnih kombinacij je zares veliko, spodaj pa smo prikazali samo nekaj primerov. Ravnali smo se predvsem po prejšnji sezoni. V oklepajih smo navedli tudi ceno igralca v milijonih funtov.


VRATAR

vir: Bitter and Blue
vir: Bitter and Blue

Najdražji vratarji prinašajo največ točk, tukaj ni prav nobenih dilem. Primer: Lloris, De Gea. Poleg teh imam letos imamo na voljo razkošen izbor cenejših vratarjev, kar je vredno izkoristiti. Hart je zagotovo zanimiva izbira za samo 4,5 milijona evrov, še posebej, če upoštevamo, da je konec leta svetovno prvenstvo. Joe je v reprezentanci še vedno alfa samec in zagotovo bo to skušal v tej sezoni potrditi.

Primer dragih vratarjev: De Gea, Lloris, Courtois. (vsi 5,5).
Alternativa: Butland, Pickford (oba 5,0).
Poceni vratarji: Hart, Foster, Begović (vsi 4,5).

OBRAMBA

V obrambi izbiramo predvsem nogometaše, ki so napadalno usmerjeni. Točke se seštevajo individualno, zato ni potrebno izbirati centralnih branilcev za vsako ceno. Izplača se torej izbrati dobrega, napadalno usmerjenega branilca iz ekipe, ki ima na splošno tudi dobro obrambo.

Primer: Milner (6,5), Walker (6,5), Fuchs (5,0), Daniels (5,0), Trippier (5,5).
Alternativa: van Dijk (5,5), Azpilicueta (6,5), Marcos Alonso (7,0), Bertrand (5,5).
Poceni branilci: Cedric, Mawson, Adam Smith (vsi 5,0).

SREDINA IGRIŠČA

vir: South London Press
vir: South London Press

Na sredini igrišča je podobna zgodba. Kante je lani postal igralec leta, a Fantasy točkovanje je pretežno individualno, zato je Francoz bledel v povprečju in tako prinesel bore malo točk. Splača se izbrati kreativne veziste, ki imajo nos za gol, poleg tega pa preverjene igralce namesto novih okrepitev (vsaj na začetku).

Primer: Sadio Mane (9,5), Hazard (10,5), Sanchez (12,0), Alli (9,5), De Bruyne (10,0), Coutinho (9,0).
Alternativa: Pedro (8,0), Pogba (8,0), Eriksen (9,5), Sigurdsson (8,5).
Poceni vezisti: Lallana (7,5), Zaha (7,0), Redmond (6,5), Choupo-Moting (5,5).

NAPAD

Najdražji del ekipe je potrebno izbrati pazljivo. Ob polni vezni liniji pogosto zmanjka denarja za najboljše napadalce. Poleg tega se izgubi veliko točk, če je napadalec poškodovan oziroma na klopi. Aguero, recimo, manjka precej tekem vsako leto zaradi poškodb, letos pa je dodatna neznanka rotacijska politika Pepa Guardiole. Za napadalno vrsto izberemo vrhunske napadalce, ki bodo redno igrali.

Primer: Kane (12,5), Lukaku (11,5), Firmino (8,5).
Alternativa: Aguero (11,5), Defoe (8,0), Vardy (8,5), Rooney (7,5).
Poceni napadalci: Chicharito (7,5), Llorente (7,5), Iheanacho (7,0), Gray (6,5).

TAKTIKE

TAKTIKA 1 – MOČNA OBRAMBA

Gol, ki ga doseže branilec, je vreden največ točk, poleg tega pa so branilci sorazmerno poceni. Ob tem ostane denar tudi za napadalca.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”44″ override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”400″ thumbnail_height=”280″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

TAKTIKA 2 – MOČNA SREDINA

Dosežemo lahko veliko točk s petimi veznimi igralci, ki hkrati dosegajo zadetke in asistirajo. Točke v napadu pa pridobivamo z močnim napadalcem.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”45″ override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”400″ thumbnail_height=”280″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

TAKTIKA 3 – MOČAN NAPAD:

V napadu zbiramo veliko število točk, na račun tega pa trpi predvsem zvezna vrsta.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”46″ override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”400″ thumbnail_height=”280″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

 

Oglasno sporočilo: Veseli nas, da nas letos podpira »Nogometni dresi Savage«, ki so zagotovili nagradni sklad. V primeru, da novi dres potrebujete takoj, vas vabimo, da si ogledate njihovo FB stran. Naročilo dresa možno tudi na email naslovu: 1.nogometnidresi@gmail.com

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
Rok