MANCHESTER UNITED

Fotozgodba: Real Madrid osvojil Superpokal!

Superpokal je lovorika, ki je Jose Mourinho vendarle še nima v svoji vitrini, tudi zato je na igrišče poslal močno zasedbo. Tekmo sta odprli naslednji enajsterici:


postave.pngReal Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Modrić, Casemiro, Kroos; Isco, Benzema, Bale. 

Manchester United: De Gea, Valencia, Lindelof, Smalling, Darmian, Ander Herrera, Matic, Pogba, Mkhitaryan, Lukaku, Lingard.

Rdeči vragi so začeli tekmo s taktično postavitvijo 3-5-2. Pomembno nalogo sta imela Henrikh Mkhitaryan in Jese Lingard, ki sta operirala za Lukakujem. Lingarda se je prijel sloves igralca za velike tekme, a ga je bil ob tej priložnosti portugalski strateg zaradi blede igre primoran menjati že ob polčasu.

PRVI POLČAS

Po začetni pobudi Manchestra je Casemiro v 15. minuti najprej zatresel prečko, nato pa je Real prevzel pobudo in ravno preko omenjenega Brazilca v 24. minuti po predložku Carvajala dosegel uvodni zadetek na tekmi. Real je s kontrolo na sredini igrišča nasprotnika potisnil globlje, a je odmor za vodo prekinil ta nalet.

Ob koncu polčasa so se ohlajeni Vragi vrnili v igro in bili v zaključku polčasa nevarnejši. Polčas so Angleži začeli ambiciozno, a ga sklenili s samo enim strelom na Realova vrata, Lukaku je z glavo streljal naravnost v Navasa.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”40″ override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”400″ thumbnail_height=”300″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

DRUGI POLČAS 

Jose Mourinho je že na polčasu osvežil svojo ekipo. Namesto Lingarda je vstopil Marcus Rashford, ki je znatno poživil igro.

Drugi gol na tekmi je padel v 52. Minuti, hitro izmenjavo žoge Isca in Bala je z zadetkom kronal Isco. Kmalu zatem je Valižan v vrstah Reala zadel še prečko, za zmagovalce Evropske lige stanje na igrišču ni izgledalo nič kaj obetavno.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”41″ override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”400″ thumbnail_height=”,300″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

A Angleži so obrnili potek tekme v svojo korist. Na drugi zadetek je Mourinho odgovoril z vstopom Fellainija, ki je poizkusil ogroziti vratarja Navasa z bolj fizičnim pristopom. Lukakuju se je ponudila izvrstna priložnost po strelu Pogbaja, a je meril nenatančno, njegov strel je zletel preko gola. V 62. minuti pa se je oddolžil za zapravljeno priložnost, v mrežo pospravil odbiti strel Matića in tako znižal rezultat na 2:1. Zadnja velika priložnost na tekmi je pripadla Rdečim. Rashforda je v 81. Minuti odlično zaposlil Mkhitaryan, a je vratar Navas uganil namero mladega Angleža in preprečil podaljšano igro.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”42″ override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”400″ thumbnail_height=”300″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

 

Real Madrid je tako dvignil četrti superpokal v svoji zgodovini. Za prave ljubitelje angleškega nogometa pa ta tekma pomeni samo eno – otoški nogomet se počasi vrača. Ne pozabimo, že v petek prične nova sezone Premier League!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”43″ override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”300″ thumbnail_height=”300″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]Vir slik: The Guardian

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
Rok