CHAMPIONSHIP OSTALE NOVICE OSTALI KLUBI

Janu Mlakarju zaenkrat ne gre po načrtih

Mladi slovenski napadalec je lanskega januarja z velikim medijskim pompom prestopil iz Maribora v angleškega premierligaša Brighton, letos poleti se je na Otok dokončno preselil.


Brighton ga je posodil v drugoligaša QPR v želji, da bi tam nabiral minute in se prilagodil na angleški nogomet ter kasneje okrepil matično moštvo. A Mlakarjeva posoja v QPR se zaenkrat ni obnesla. Bivši mladinec Fiorentine v Championshipu pobira igralne drobtinice, v začetni enajsterici ni bil še nikoli, le petkrat je vstopil s klopi, še največ je odigral 24 minut proti Lutonu.

Samo v ligaškem pokalu je eno tekmo lahko odigral v celoti, QPR jo je žal izgubil z 0:2 in iz pokala izpadel. Skromni minutaži primerno Mlakar v tej sezoni nima tistega, kar je za napadalca najpomembnejše – golov. Mreže v Angliji še ni zatresel.

V tej sezoni je sicer dvakrat zabil za slovensko mlado reprezentanco, enkrat celo proti vrstnikom Francije. Toda reprezentančne akcije so na sporedu le nekajkrat na leto, za razvoj je potrebna tudi igra v klubskem dresu. Upamo, da bo v prihodnjih kolih Mlakar dobil kaj več priložnosti za dokazovanje v londonskem drugoligašu. V nasprotnem primeru bo najbrž najboljša opcija prekinitev posoje in vzpostavitev le-te s katerim od klubov bodisi kakšno ligo nižje bodisi na celini.

Vir slike: Sky Sports
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 3]