OSTALE NOVICE

Kako se lahko stanje na lestvici obrne v enem samem vikendu?

Na Twitterju je zaokrožila zanimiva grafika, ki prikazuje, koliko bi lahko ekipe pridobile oziroma izgubile v prihajajočem, šestem krogu. Razen Liverpoola, ki ima pet točk prednosti, bi lahko vse ekipe svoje pozicije spremenile za vsaj nekaj mest. 


Predvsem je zanimiva ‘borba’ za drugo mesto, na katerega lahko ob idealnem scenariju skoči kar deset različnih ekip. To tudi pomeni, da lahko drugouvrščeni meščani padejo vse do devetega mesta, medtem ko lahko tretji Tottenham pade celo na 14. pozicijo.

Zadnji Watford bi lahko s presenetljivo zmago nad Manchester Cityjem z 20. mesta skočil na 15. Na drugi strani lahko trenutno 14. Burnley po koncu dogajanja v šestem krogu pade vse do zadnje pozicije.

V Premier League se nam brez dvoma obeta še en sila zanimiv vikend. Dogajanje se bo začelo že v petek, ko v derbiju južne obale Southampton gosti Bournemouth. Pet tekem bo odigranih v soboto, v nedeljo pa nas čaka ‘Super Sunday’ v pravem pomenu besede. Štiri tekme, vključno z derbijem kroga med Chelseajem in Liverpoolom (17.30).

Kaj vse lahko ekipe ta vikend izgubijo oziroma pridobijo? Foto: Twitter
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB