ARSENAL

Kdo bo nasledil Arsena Wengerja?

Arsene Wenger v nogometnem svetu velja za pravega trenerskega mačka. Nekoč bi lahko tako dejali, ker je izkušeni Francoz veljal za enega najbolj taktično predkanih nogometnih strokovnjakov, dandanes pa ga z mački bolj povezuje pregovornih devet življenj, saj se zdi, da Arsene Wenger na klopi topničarjev lahko preživi, in tudi je, praktično vse. 


Usoda 68-letnika bo verjetno  znana šele po koncu sezone, a namigovanja, kdo bi lahko nasledil več kot dvajset let trajajoči “mandat” Arsena Wengerja pri Arsenalu, se iz dneva v dan stopnjujejo. Kandidatov je veliko, a nekatera imena še posebej izstopajo. 

Thierry Henry 

Arsene Wenger je odigral ključno vlogo v karieri Thierryja Henryja. Prav on je bil tisti, ki ga je leta 1999 pripeljal na Highbury.
Arsene Wenger je odigral ključno vlogo v karieri Thierryja Henryja. Prav on je bil tisti, ki ga je leta 1999 pripeljal na Highbury. Vir: Squawka

Legendarnega Francoza verjetno ni treba posebej predstavljati. Bil je član zlate generacije topničarjev, ki jo je vodil prav Arsene Wenger. Je najboljši strelec v zgodovini kluba, v očeh navijačev uživa kultni status. Vprašanje pa je, ali je pripravljen stopiti v tako velike čevlje, saj se v svoji trenerski karieri še ni preizkusil v članski konkurenci. 

Joachim Low 

Že od leta 2006 sedi na klopi nemške reprezentance. Z njo je leta 2014 osvojil Svetovno prvenstvo, leta 2008 na EURU pa izgubil v finalu s Španijo. Zelo pomemben bo rezultat Elfa na letošnjem reprezentančnem vrhuncu sezone v Rusiji, v primeru slabega rezultata Nemčije ni izključeno, da bi si Low želel poiskati novo službo. 

Leonardo Jardim 

Portugalec, rojen v Venezueli, se nikoli ni preizkusil kot nogometaš. Že od svojega 27 leta si kruh služi kot trener, zablestel pa je predvsem v zadnjih sezonah na klopi Monaca. Lani je prišel celo do polfinala Lige Prvakov, kaj takega Wengerju ni uspelo že skoraj desetletje. S klubom iz Kneževine ima pogodbo sklenjeno do leta 2020. 

Carlo Ancelotti 

Ancelotti je Ligo Prvakov dvakrat osvojil z Milanom, enkrat pa mu je to uspelo še na klopi madridskega Reala. Vir: monitor.bg
Ancelotti je Ligo Prvakov dvakrat osvojil z Milanom, enkrat pa mu je to uspelo še na klopi madridskega Reala. Vir: monitor.bg

Brez dvoma eden največjih trenerjev v zgodovini. Vodil je klube, kot so Milan, Juventus, Chelsea, Real Madrid, PSG, nazadnje pa je sedel na klopi Bayerna iz Munchna. Kot edini je s klopi trikrat osvojil Ligo Prvakov. Mnenja navijačev o njegovem prihodu na Emirates pa so deljena. 

Brendan Rodgers 

Na klopi Liverpoola je bil deležen posmeha, od leta 2016 pa s Celticom na Škotskem nima prave konkurence. Goji zelo napadalen slog igre, podoben tistemu, ki je nekoč veljal za prepoznavni znak Arsenala, a pri tem mnogokrat pozabi na obrambo. No, tudi to se Arsenu Wengerju v zadnjih letih kar pogosto dogaja. 

Mikel Arteta 

V povezavah s trenerskim stolčkom na Emiratesu se omenja tudi bivšega kapetana Arsenala Mikela Arteto. Španec je kariero zaključil prav v severnem Londonu, trenutno pa je pomočnik Pepu Guardioli pri Manchester Cityju. Navijači ga imajo radi, a podobno kot Thierry Henry še nima pravih trenerskih izkušenj, še posebej ne na najvišji ravni. 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB