CHAMPIONSHIP OSTALE NOVICE

Kiko Casilla: Nisem vedel, da obstaja ta rasistična žaljivka

Pritožba vratarja drugolugaša Leeds Uniteda, Kika Casille, je bila zavrnjena. Španec je trdil, da ni vedel, da obstaja ta rasistična beseda, ki jo je uporabil.


33-letni Španec je bil prejšni teden, poleg denarne kazni v višini 60 tisoč funtov, suspendiran za osem tekem zaradi rasističnih opazk proti nogometašu Charlton Athletica Jonathanu Leku na tekmi med Leedsom in Charltonom septembra. Casilla je zavrnil vse obtožbe in trdil, da je pomen in obstoj te besede spoznal šele mesec kasneje na enem izmed intervjujev o omenjenem incidentu. Izgovarjal se je s svojim slabim znanjem angleščine, saj se naj je ne bi naučil prav veliko od prestopa v Leeds januarja 2019, saj ponavadi uporablja posrednika oz. prevajalca ko se pogovarja z angleško govorečimi.

Komisija, ki je obravnavala njegov primer je zaključila, da Casilla ni rasist in je bil govor izven konteksta, a po pravilih nogometne zveze je vseeno dobil kazen in prepoved igranja na osmih tekmah. Po poročanjih naj bi Kiko Casilla komentiral barvo kože in etnično pripadnost Jonathana Leka, ki je incident poročal sodniku Johnu Brooksu, po tekmi pa vložil prijavo glede rasističnih opazk. FA je želela Špancu naložiti 10 tekem prepovedi, a je komisija to ocenila za previsoko kazen.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 3 Povprečje: 2.3]