LIVERPOOL OSTALE NOVICE

Liverpool danes proti Romi piše zgodovino!

Zagotovo poznate rek “Naslednje leto je naše leto”, ki ga radi izgovarjajo navijači Redsev, še raje pa jih zaradi tega zbadajo simpatizerji drugih klubov. A vrag bi lahko kaj kmalu vzel šalo, saj Liverpool tokrat nikakor ne skriva ambicij po lovoriki. Le da ta lovorika tokrat ni Premier League, ampak najelitnejše klubsko tekmovanje na svetu, Liga Prvakov.


Reči, da je pred Liverpoolom pomembna tekma, bi bilo skoraj žaljivo. Pred njimi je najpomembnejša tekma tega desetletja, ki se ji po vložku približa le tista proti Chelseaju iz leta 2014, v kateri so izgubili premierligaški naslov. Časi zadnjega zmagoslavja v Evropi leta 2005 so za Redse že dolgo mimo in v tem času se je zamenjala tudi generacija navijačev, zato je evforija seveda izjemna. Nazadnje je klub v polfinalu igral leta 2008, v sezoni angleške nogometne dominance, ko jih je izločil ravno Chelsea, prvak pa je kasneje postal Manchester United.

2005-milan-liverpool-gerrard_idnxug95mbwr15gi9wk5cfg69
Zmaga Liverpoola nad Milanom v finalu leta 2005. Vir: Goal.com

Poglejmo še na nasprotno polovico. Roma se je v polfinale Lige Prvakov uvrstila prvič v zgodovini, in to na kakšen način, nadoknadili so 3 gole zaostanka proti Messiju in njegovi Barceloni. Kljub temu dosežku pa so postali verjetno najbolj zaželen tekmec v tej fazi tekmovanja, gre seveda za manj renomiran klub. Rimljani in “Scouserji” so do sedaj odigrali 5 medsebojnih tekem, statistika govori v prid slednjim. Liverpool je slavil trikrat, med drugim tudi na zadnjem medsebojnem obračunu marca 2002, Roma pa enkrat, in sicer v pokalu UEFA leto poprej, na računu pa imata kluba tudi en remi.

Na Anfieldu bo danes prisotnega tudi nekaj duha padlega Manchester Cityja. Gre seveda za dva balkanska predstavnika Rome, Džeka in Kolarova. Edin Džeko, junak zmage nad Barcelono, je za City igral še v njihovih “povzpetniških” časih, ko so prvič osvojili Premier League. Po menjavi kluba se v Italiji odlično znajde v kazenskem prostoru nasprotnikov, branilci Liverpoola ga bodo vsekakor morali dobro paziti. Nevaren je predvsem v navezi s Kolarovom, ki zna natančno podati pred gol, Srba pa krasijo tudi odlični prosti streli. Po drugi strani pa bo za Romo neugodna hitrost že vsem poznane naveze Salah – Mane – Firmino. Prav tako bo zopet potrebna odlična predstava Liverpoolovih bočnih branilcev, to bosta verjetno Alexander-Arnold in Robertson.

Vsi že komaj čakamo to nogometno poslastico! Tekmo bomo v živo spremljali tudi na naši FB strani.

vir: FootballDrug
vir: FootballDrug
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]