FA pokal

Liverpool, Manchester United in Manchester City lovijo napredovanje

Danes se v lov za osmino finala FA pokala podajajo tudi Liverpool, Manchester United in Manchester City.


Manchester City gosti Fulham, ki je v prejšnem krogu izločil Aston Villo. Na Etihad ne prihajajo z belo zastavo in bodo skušali presenetiti favorizirane domačine, ki že štiri sezone zapored v 1/16 finala FA pokala niso prejeli zadetka. Pričakuje se seveda gladko napredovanje ekipe Pepa Guardiole, ki je izgubila le trikrat na zadnjih 24 tekmah.

Manchester United, ki je v prejšnem krogu izločil Wolverhampton, potuje k Tranmeru. Tranmere je nazadnje izločil Watford in se bo prvič po letu 1976 pomeril proti Rdečim vragom. Zaskrbljujoče je, da ekipa Mickyja Mellona na zadnjih osmih tekmah po odigranih devetdesetih minutah ni bila v prednosti. Tranmere je izgubil zgolj eno od zadnjih desetih tekem v FA pokalu, prav tako pa so letos v EFL pokalu premagali ekipo Manchester Uniteda do 21 let s 3:2.

Shewsburyju proti Liverpoolu ne pripisujejo niti najmanjših možnosti, saj Redsi delujejo močnejši kot kadarkoli. Pričakovati ni, da se bo Jurgen Klopp v obračun podal z najmočnejšo postavo in ponudil priložnost igralcem, ki ne dobivajo toliko priložnosti. Liverpool je v prejšnem krogu proti mestnim rivalom Evertonu igrali z zelo prevetreno ekipo, v kateri so bili tudi komaj 16- letni Harvey Elliot, 18-letni Neco Williams in 18-letni Curtis Jones.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]