LIVERPOOL

Liverpool – Robin Hood v Premier League

Navijači Liverpoola ste verjetno že navajeni na to, da lahko njihovi nogometaši na dan tekme pokažejo dva povsem različna obraza. Po junaški zmagi nad vodilnim Manchester Cityjem pred dvema tednoma so ta teden izgubili proti zadnjeuvrščenemu Swanseaju z 1:0. Poraz bi lahko seveda bil posledica slabe dnevne forme, a takšne težave redse pestijo že dalj časa.


V zadnjih dveh sezonah je “Robin Hood” slog Jurgena Kloppa (podarjanje točk na papirju slabšim tekmecem) postal neke vrste zaščitni znak Liverpoola. A če želijo v naslednjih sezonah poseči po lovorikah, morajo njegovi varovanci začeti premagovati tudi majhne ekipe. Poglejmo si trend njihovih nedavnih rezultatov.

klopp
Vir: Sportskeeda.cim

V lanski sezoni (2016/17) je Liverpool končal na 4. mestu s 76 točkami. Redsi so izgubili proti Burnleyju, Bournemouthu, Swanseaju, Hullu, Leicesteru in Palaceu (vsakemu po enkrat). Vse te ekipe, razen Bournemoutha, so končale v spodnjem delu letsvice. To pomeni, da so proti njim izgubili kar 18 točk. Proti Bournemouthu in proti Sunderlandu, ki je lani izpadel iz lige, so enkrat igrali neodločeno. Pri tem je najbolj neverjetno to, da so ostali neporaženi proti prav vsem ekipam, ki so končale med prvo osmerico, ob tem pa je edina ekipa, ki je niso premagali, Manchester United.

V tej sezoni redsom očitno proti “majhnim” klubom gre veliko bolje. Na Anfieldu so še vedno neporaženi, vseeno pa so jih z remiji uspeli ustaviti Newcastle, trenutno predzadnji West Bromwich in Burnley, ki ima odlično sezono. Nedavni poraz proti Swanseaju seveda še ne prinaša nikakršne krize, a vsaka po nepotrebnem izgubljena točka je pomembna v boju za vrh lestvice. V kolikor bo Jurgen Klopp težavo uspel rešiti do naslednje sezone, se nam takrat obeta ogorčen boj za naslov. 

thumb_37762_default_news_size_5
Vir: Liverpool FC
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]