OSTALI KLUBI

Mahrez: “Tudi pozimi ostajam v Leicesterju.”

24-letni Alžirec, ki je letos poleg Jamieja Vardyja glavni nosilec igre “lisic”, je za Sky Sports dejal, da je zelo hvaležen klubu za priložnost, ki mu jo je le ta ponudil in ga zato še nima namena zapustiti, kljub bogatim ponudbam nekaterih velikanov angleškega in evropskega nogometa.


vir: www.zimbio.com
vir: www.zimbio.com

Mahrez se je Leicesterju pridružil leta 2014 iz francoskega drugoligaša Le Havre-a za “le” 700.000€. Po solidni prvi sezoni Mahrez letos blesti v polnem sijaju. V 15 nastopih je zabeležil neverjetnih 11 zadetkov in 7 asistenc. Noben drugi igralec v Premier ligi do sedaj ni bil vpleten v več zadetkov svoje ekipe kot prav omenjeni Alžirec.

“Zame bo najbolje, da pri “lisicah” preživim še vsaj to sezono. V zadnji sezoni pri Le Havre-u sem bil v zelo težki situaciji, noben me ni hotel, nato je prišel Leicester, ki se je zelo potrudil, da me je dobil v svoje vrste. Za to sem klubu izjemno hvaležen, tega ne bom nikoli pozabil.”
“Ponudbo Leicesterja sem brez premisleka sprejel. Ko te želi ekipa iz Premier lige ne razmišljaš, ponudbo enostavno sprejmeš. Na otok sem prišel brez poznavanja kulture in tamkajšnjega nogometa. S prestopom v Anglijo sem veliko tvegal, a izplačalo se je.”

Za konec se je Mahrez dotaknil še najbolj aktualne nogometne teme na otoku trenutno, ali lahko Leicester do konca sezone zadrži dosedanjo formo in konkurira za naslov.
“Ne bomo osvojili naslova. Menim, da še nismo ekipa, ki bi lahko posegala po najvišjih mestih. Tudi druge ekipe se bodo sčasoma prebudile in prišle nazaj, tukaj so Manchester City, Arsenal, United. Tudi Liverpool in Chelsea bosta še nevarna.”

vir: www.shoot.co.uk
vir: www.shoot.co.uk
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB