MANCHESTER UNITED

Manchester United uporablja Pogbaja za vabo

Manchester United se je kot kaže sprijaznil, da bo Paul Pogba zapustil Old Trafford, saj si ga želijo uporabiti kot vabo za prihod branilca, ki so ga želeli že lansko leto.


Gre za 20-letnega Matthijsa De Ligta, ki se ni dobro vklopil pri Juventusu. Manchester United bi Juventusovo goreče zanimanje za vrnitev Paula Pogbaja v Torino izkoristil za prihod Nizozemca na Old Trafford.

De Ligt se je Juventusu pridružil poleti po izvrstni sezoni pri Ajaxu, s katerim je prilezel celo do polfinala Lige Prvakov, a se v Torinu ni preveč izkazal. Mladi osrednji branilec se je boril z velikimi pričakovanji in bremenom na svojh ramenih ter le petnajstkrat tekmo začel od prva minute. Bil je zamenjava za kapetana Giorgia Chiellinija, a nato utrpel pošodbi kolena in rame.

Manchester United je De Ligta želel v svojih vrstah že poleti, vendar je Nizozemec takrat izbiral med Juventusom in Barcelono, zato so zanimanje zanj opustili, a vseeno ostali na opazovanju in glede na neizpolnitev pričakovanj so Rdeči vragi optimistični, da bodo v zameno za Pogbaja prejeli De Ligta in zajeten kupček denarja ali pa še enega igralca. Tako Pogbaja, kot tudi De Ligta, zastopa znani superagent Mino Raiola, ki bi še olajšal dogovor med kluboma.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]