ARSENAL

Mesut Özil: ‘’Moja prihodnost ni odvisna od Wengerja.’’

Saga okoli podaljšanja pogodbe Arsenalovega zvezdnika Mesuta Özila se še vedno nadaljuje, vendar izgleda, da bi se le-ta vendarle uspela pozitivno iziti za londonski klub in njegove navijače.


vir: International Business Times AU
vir: International Business Times AU

Ni dvoma, da je Mesut Özil ob Alexisu Sanchezu glavni zvezdnik Arsenala in nič čudnega ni, da si ga Topničarji še kako želijo zadržati v svojem gnezdu. Nekdanji vezist madridskega Reala je za nemški Bild am Sonntag dejal, da njegovo podaljšanje pogodbe ni odvisno od Arsena Wengerja in da je na novo pogodbo pripravljen tudi, če bi se Francoz utegnil ob koncu sezone posloviti od Arsenala.

Özila trenutna pogodba pri Arsenalu veže do konca naslednje sezone, znano pa je tudi, da je Nemec v preteklosti dejal, da želi poznati Wengerjevo usodo pri Arsenalu, preden bi se odločil za morebitno podaljšanje.

Arsenalovo klavrno slovo od Lige prvakov po debaklu proti münchenskemu Bayernu, s skupnim izidom 10:2, je namreč Arsena Wengerja pahnil v izredno nezavidljiv položaj. Zdi se, da Francoz že dolgo ni bil tako blizu morebitnemu odhodu iz kluba, ki ga vodi že dobri dve desetletji. Pojavile so se celo špekulacije o tem, kdo vse bi Francoza utegnil naslediti na Arsenalovi klopi. Özil je na vprašanje o Arsenalovem izpadu iz Lige prvakov povedal, da je razlika med kluboma v tej sezoni zelo očitna.

Nemec je za omenjeni nemški časnik povedal: “Vedno sem govoril, da sem zelo vesel pri Arsenalu. Tu vse deluje, kot je potrebno – klub, navijači in mesto. Arsene Wenger je bil tudi eden od glavnih razlogov, zakaj sem se pridružil Arsenalu.”

“Vendar pa tudi vem, da se v nogometu vse zelo hitro premika in je vse veliko drugače od tistega, kar si načrtoval. Zato bi bilo napačno reči, da je moja prihodnost odvisna od trenerja,” je še dodal Özil.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]