OSTALE NOVICE

Na igriščih Elšnik, Karić, Zabret in Novak

Po treh tednih se je na igrišča vrnila U23 ekipa Derby Countyja. Na gostovanju pri Southamptonu so v predzadnji tekmi mladinske Premier League osvojili zlata vredne tri točke, s katerimi se zdaj nahajajo točko nad območjem izpada. V kadru sta bila oba slovenska upa, Timi Max Elšnik tudi v začetni enajsterici, nato pa ga je v 43. minuti zamenjal prav Sven Karić Šoštaršič. Zaenkrat ni kakšnih informacij o poškodbi Elšnika, tako da upamo, da bo ekipi na voljo 5. maja, ko se bo odločalo o obstanku v prvi diviziji. »Ovni« bodo gostili vrstnike Chelseaja, petouvrščeno moštvo prvenstva.


vir: Steve Nicholson, Derby County
vir: Steve Nicholson, Derby County

V prvi diviziji pa bo prihodnjo sezono gotovo nastopala U23 ekipa Swanseaja. Najboljše valižansko moštvo si je že pred časom zagotovilo naslov prvaka v drugi diviziji, v soboto pa so ligaško sezono zaključili z zmago pri Stoke Cityju z 1:4, Gregor Zabret je ponovno branil celo tekmo. Vseeno pa Domžalčana in soigralce še ne čakajo počitnice, borili se bodo namreč za PL Cup, v polfinalu se bodo 2. maja udarili s Portsmouthom.

Na igrišču je bil ponovno tudi Jan Novak. Njegov Brentford B se je v prijateljski tekmi pomeril z ekipo Tottenham XI in izgubil s 4:2. Mladi Dolenjec je začel tekmo in bil zamenjan v 69. minuti. Na spletni strani drugoligaša je omenjen kot podajalec pri strelu, katerega odbitek je nato danski mladi reprezentant Justin Shaibu pospravil v mrežo za vodstvo z 0:2, sledila pa je prevlada Spursov.

Na Škotskem se je tako kot v Angliji med vikendom igral FA pokal, tako da so Heartsi z Andražem Struno počivali, bitko za Evropo bodo nadaljevali v soboto. Haris Vučkić za Newcastlove selekcije ne igra več. Jon Gorenc-Stanković pa je poškodovan, njegov Huddersfield se bo sicer po vsej verjetnosti v »play-offu« boril za mesto v Premier League.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]