TOTTENHAM

Pochettino ostro odgovarja Xaviju

Že samo po sebi je jasno, da Xavi in Mauricio Pochettino ne moreta biti na isti valovni dolžini. Prvi je otrok Barcelone, pri katalonskem ponosu je preživel praktično vso kariero, drugi pa je bivši igralec in trener ter še vedno velik navijač Espanyola, mestnega tekmeca “Blaugrane”. Že ideološko razmerje je prehudo, a kot boste spoznali v nadaljevanju, med njima tli globlja zamera.


Xavier Hernandez, ki zdaj za mastne denarce igra v Katarju, je v svojem dolgem obdobju pri ponosu Katalonije sodeloval z mnogimi trenerji. Eden izmed njih, morda celo najuspešnejši, je bil seveda Pep Guardiola, ki se zdaj preizkuša v angleških vodah.

vir: talkSPORT
vir: talkSPORT

Na vprašanje o njem je v enem izmed intervjujev Xavi povedal: “Govoril sem z njim in vem, da razmišlja o tem, kako pomembno je v klub pripeljati angleške igralce. Prepričan sem, da bo sicer pogledoval po celotni Evropi za novimi okrepitvami. V tem trenutku pa vendarle obstaja en angleški nogometaš, ki je na svojem položaju med najboljšimi v Evropi in to je Dele Alli. Je tip igralca, ki bi se odlično prilagodil stilu igre, ki ga goji Guardiola. Prepričan sem, da ga Tottenham ne bo želel pustiti, ampak vsi vemo, s kakšnimi sredstvi razpolaga Manchester City.”

Izjava, v kateri je bilo zaznati precej podcenjevanja do Spursov (ki so mimogrede letos uspešnejši od Guardiolove čete), je močno ujezila stratega severnolondonskega kluba. Bivšemu španskemu reprezentantu tako ni ostal dolžan: “Zdaj rad govori, odkar je v Dohi. Igral je za Barcelono, je moj sovražnik. Rad bi uničil naš fokus, ker me sovraži,” je ostro začel Argentinec, nato pa je zamero še pojasnil: “Dobro ga poznam, z Espanyolom sem proti njemu velikokrat igral. Zadnjič je bil tukaj Thierry Henry in spomnila sva se na tekmo, na kateri je Xavi ukanil sodnika. Padel je, ni bilo enajstmetrovke, toda Ibrahimović je zadel in Barcelona je zmagala. Xavi je padel in rekel, da je enajstmetrovka, sodnik jo je dosodil. Na posnetku smo videli, da sploh ni bilo stika. Potem so v medijih trdili drugače. Dajte no. Iz ene laži v drugo. Morda Xavi dela za Manchester City? Pomagati želi Guardioli in Kompanyju,” je hudomušno zaključil Pochettino, ki sicer prav veliko časa za besedne vojne nima, Tottenham se namreč bori za naslov.

Na morebiten odgovor Xavija z Arabskega polotoka še čakamo.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]