OSTALI KLUBI

»Najbrž ne bom vpoklican, pa če osvojim Zlati čevelj«

Izkušeni 34-letni napadalec Jermain Defoe je bil v lanski sezoni izbran za najboljšega igralca Sunderlanda. Mrežo je v Premier ligi zatresel 15-krat, od Angležev sta bila boljša le Harry Kane in Jamie Vardy, s to razliko, da sta se njuni ekipi borili za naslov, Defoejev Sunderland pa za obstanek.


vir: Zimbio
vir: Zimbio

Tudi letos je Defoe ena redkih svetlih točk čete Davida Moyesa, z 8 goli je skupaj z Ibrahimovićem ter Hazardom četrti strelec lige. Na zadnjih 5 tekmah je 4-krat zatresel mrežo ter 2-krat podal, zgolj pri 2 golih Sunderlanda ni bil vpleten.

Ob izjemni formi Angleža s koreninami na Sveti Luciji so se pojavila namigovanja o vpoklicu v izbrano vrsto, za katero je nazadnje igral novembra 2013. Naslednja reprezentančna akcija bo šele marca, s trenutno formo bi si vpoklic v četo Garetha Southgata zaslužil. A govorice je Defoe zanikal s precejšnjo mero cinizma: »Vsak dan uživam v treniranju, počutim se močnega in pripravljenega, ne čutim, da imam 34 let. Toda zdi se mi, da ni pomembno, kaj naredim, saj vpoklica ne bi dobil, pa če bi osvojil Zlati čevelj (nagrada za najboljšega strelca v evropskih klubskih tekmovanjih).«

»V podobnem položaju sem bil že lani, ko je Dick Advocaat dvomil, da lahko igram sam v napadu. To sem vzel kot izziv in zabil 15 ligaških golov. Tudi zdaj je zame najboljše, da govorijo moje igre. Če se bo zgodilo, se bo zgodilo,« je še dejal Jermain Defoe.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]