CHELSEA

Buffon o Chelseaju

Italijanski čuvaj mreže Gianluigi Buffon trdi, da imajo “Bluesi” v svojih vrstah enega izmed najboljših trenerjev v Evropi. Vratar Juventusa pa je obenem dejal tudi, da ni prav nič presenečen nad formo Chelseaja, saj pod vodstvom Antonia Conteja vsekakor ne bodo zadovoljni z drugim mestom.


vir: Evening Standard
vir: Evening Standard

Legenda “Stare dame” Gianluigi Buffon je pod Contejevim vodstvom med leti 2011 in 2014 osvojil tri naslove Serie A , še preden je 47-letnik zapustil Torino in odšel na klop italjanske reprezentance.

Po nekoliko mešanem začetku v letošnjo premierligaško sezono, je Conte sedaj vsekakor predal svoj pečat na Chelsea. Slednji se namreč nahajajo na samem vrhu lestvice Premier lige, z osmimi zaporednimi zmagami, vključno s slavjem nad dvema tekmecema za naslov, Tottenhamom in Manchester Cityjem.

“Ne preseneča me prav nič, da je Chelsea vodilna ekipa Premier lige. On (Conte) je zmagovalec, ki sezone vsekakor ne bo končal na drugem mestu.” je za medije povedal italijanski vratar.

Chelsea v letošnji sezoni ne nastopa v nobenem evropskem tekmovanju, a Buffon verjame, da je to za “Bluese” velika prednost v domačem prvenstvu. Izjavil je namreč slednje: “Imajo veliko priložnost v Premier ligi. Ne samo, da imajo enega izmed najboljših trenerjev v Evropi, ampak tudi kar teden dni med dvema tekmama, saj ne igrajo v Evropi. Prav to jim bo v veliko pomoč v nadaljevanju sezone.”

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]