LIVERPOOL OSTALE NOVICE

NAPOVED SEZONE – LIVERPOOL

Vračamo se nazaj na sever Anglije, tokrat v Mesto Beatlov. To bo Kloppova četrta sezona na klopi Liverpoola, po dogodkih ob koncu prejšnje, pa ni razloga, da si trener in njegovi varovanci ne bi želeli samo še več.


Jasno je, da Redsi v Premier League niso imeli ravno najboljše sezone. Toda 25 točk zaostanka za prvaki ter na koncu celo posreden boj za četrto mesto na prvenstveni lestvici ni tisto, po čemer se spominjamo njihove minule sezone. Izvenzemeljske predstave Mohameda Salaha, izjemno napadalen nogomet z ogromno zadetki, odlične predstave v Ligi Prvakov, prestopna saga o Coutinhu in seveda Kariusove bizarne napake proti Realu – to je tisto, zaradi česar je bil Liverpool verjetno največji “hit” v zadnjem letu.

fabii
Vir: Liverpool Echo

OKREPITVE

Redsi so se do tega trenutka okrepili s štirimi zelo kvalitetnimi igralci. Naby Keita je s klubom podpisal pogodbo že pred slabim letom. Gre za vsestranskega vezista, ki igra vlogo tako v napadu, kot v obrambi, pravzaprav precej podobnega Emreju Canu. Keita bo torej najprej moral zakrpati luknjo, ki jo je v sredini pustil Nemec. Brazlilec Fabinho, drugi novinec, pa bo verjetno igral defenzivno vlogo v zvezni vrsti, čeprav je v svoji karieri precej časa preživel na desnem boku.

Xherdan Shaqiri je celo nekoliko presenetljivo pristal v Liverpoolu. Po izpadu njegovega Stoka marsikdo ni pričakoval, da se bo znašel tu. Švicar bo tako predstavljal odličnega jokerja s klopi, več kot dostojna zamenjava bo tudi ob morebitnih poškodbah ali utrujenosti ključnih igralcev Redsov. V vratih pa bo nesrečnega Kariusa zamenjal Alisson Becker, ki se je pri Romi izkazal v Ligi Prvakov.

keita
Vir: www.liverpoolfc.com

POSTAVITEV

Predvidevamo, da bo v prihajajoči sezoni Klopp vztrajal s preizkušenim ofenzivnim sistemom 4-3-3. Kdo pri zdravi pameti bi razbijal tako opevano (dobesedno) trojico Mane-Firmino-Salah? Napad bo vsaj na začetku sezone tako precej zacementiran. Nekoliko več izbire ima trener v zvezni vrsti. Novinca Keita in Fabinho bosta po našem mnenju začenjala tekme skupaj s Hendersonom. Vedno lahko s klopi na igrišče pripelje Winjalduma, Lallano in vsestranskega Milnerja. Nesrečni Oxlade-Chamberlain bo kot kaže izpustil večji del sezone.

startingeleven
Vir: startingeleven.co.uk

Na bočnih položajih v obrambi ima Liverpool zares sladke skrbi. Robertson in Alexander-Arnold sta prototipna napadalna “fullbacka” sedanjosti in prihodnosti. Zamenjata ju lahko Moreno in Clyne, pa tudi Milner pogosto zasede ta položaj. Po drugi strani pa je štoperski par precej negotov, zares stalne naveze tukaj ni. Van Dijk, Lovren in Matip ter občasno Klavan so si po prihodu Nizozemca kar nekoliko podajali mesto v začetni enajsterici. Po naši napovedi bo naslednjo sezono kot najbolj stalen par ostal Van Dijk – Lovren. V vratih bo novinec Alisson.

NAPOVED

Liverpoolu pripisujemo 15% možnosti za naslov. Nedvomno imajo odlično zasedbo, Klopp in navijači pa so lačni lovorik. Poraz v finalu Lige Prvakov proti Realu jih je še dodatno podžgal. Velik del uspeha bo odvisen tudi od tega, kako hitro se bodo novinci vklopili v sistem in pa nadaljnje kadrovanje Liverpoola, o katerem se veliko govori. Med omenjenimi je tudi hrvaški branilec Domagoj Vida.

kloppa
Vir: 101 Great Goals
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]