OSTALI KLUBI

Newcastle vse bolj resna opcija za Coutinha

Možnosti, da bo Newcastle United v naslednji sezoni združil stratega Mauricia Pochettina in vezista Philippeja Coutinha, so vse večje in večje.


Niso samo navijači Newcastle Uniteda tisti, ki nestrpno čakajo, da vodstvo Premier lige uradno odobri prodajo kluba v roke novim lastnikom za več kot 300 milijonov funtov. Prav tako na to nestrpno čaka španski velikan Barcelona, saj imajo bodoči (novopečeni) lastniki Srak razpolagajo z velikim proračunom. Njihov iniciativni načrti v klubu pa bi bili zelo v dobrobit Kataloncev, saj sta prvi želji novih lastnikov bivši trener tottenhama Mauricio Pochettino in pa Barcelonin Philippe Coutinho, ki vse od prihoda na Camp Nou januarja 2018 ni dosegel pričakovanj, čeprav ni igral slabo, a za 145 milijonov funtov so navijači in vodstvo Barcelone pričakovali še več.

100 milijonov funtov je vsota, ki jo bo Barcelona pričakovala od Newcastla za nogometaša, ki je pred leti že navduševal v Premier ligi in sicer v majici Liverpoola. Coutinho ni skrival želje, da bi se morda vrnil k Liverpoolu in se na Anfieldu vrnil na tisti nivo, na katerem je igral v svojih najboljših letih. Coutinho je še vedno relativno mlad in bi moral biti pri 27 letih na vrhuncu svoje kariere, zato tudi sicer trener Barcelone Quique Setien namerava računati nanj v naslednji sezoni, a glavno besedo ima v Barceloni glede Coutinha vodstvo in če bo Newcastle izenačil zahtevano ceni in uresničil željo Mauricia Pochettina in ga znova združil z Brazilcem, ga bo Barcelona rade volje prodala.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]