LIVERPOOL

»Ob črno-belem posnetku tekme me vpraša, katera številka sem jaz«

James Milner velja za enega najbolj delavnih igralcev na Otoku. Gospod zanesljivi, kakor so go poimenovali navijači, pri svojih 33. letih še vedno predstavlja motor čete Jürgena Kloppa, v medijih pa se vse pogosteje pojavlja vprašanje, do kdaj bo Anglež še lahko držal takšne obremenitve.


Vendar pa Milner še ne namerava obesiti nogometnih čevljev na klin. V intervjuju za talkSPORT je namreč zatrdil, da se fizično počuti še povsem dobro, a se zaveda, da ga bodo na neki točki mlajši kolegi prehiteli.

»Čakam na dan, ko bom po treningu bolj utrujen kot fantje. Vedno je lepo, ko mlajšim fantom povem, da mi je bil trening naporen in mi pritrdijo, da so tudi oni utrujeni. Ne vem pa, ali to počnejo samo za to, da se ne bi počutil slabo.«

Proslava z oponašanjem dedka je bila namenjena Van Dijku. vir: Twitter

Vedno dobrovoljni vezist pa je spregovoril tudi o svoji vlogi v ekipi ter o vzdušju, ki vlada med soigralci.

»Vedno se šalimo znotraj ekipe, velikokrat tudi na moj račun, predvsem zaradi starosti. Virgil se nenehno spravlja name – v pretekli sezoni sem za to proslavil zadetek z oponašanjem dedka. Vedno, ko je v masažni sobi na televiziji oddaja Premiership Years ali pa kakšen črno-bel posnetek tekme me vpraša, katera številka sem jaz. Vse to je nedolžna zabava, v resnici se počutim dobro, nič drugače, kot sem se pred leti. Še naprej bom trdo delal, se priganjal in pomagal ekipi,dokler bo šlo.«

Vendar pa vezistova odlična pripravljenost ni presenečenje, profesionalni odnos namreč ohranja tudi izven igrišča in klubskega okolja. Drži se namreč strogih diet, ne kadi, ne pije alkohola, na plačilni listi pa ima celo strokovnjaka, ki mu pomaga pri izboljšanju spanja.

Milner pridno skrbi, da ga mlajši igralci ne prehitijo. vir: Twitter
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 2 Povprečje: 5]