OSTALI KLUBI

Odločitev ni bila težka

Jamie Vardy se je v zadnjem intervjuju za medijsko hišo Sky Sports obregnil tudi na svojo odločitev za podpis nove pogodbe z aktualnimi prvaki. Novinarju je kratko in jedrnato povedal, da odločitev, da zavrne Arsenal ni bila težka, saj se mu je zdelo, da ima v Leicestru še nedokončane posle.


vir: www.ibtimes.co.uk
vir: www.ibtimes.co.uk

Medtem ko se je 29-letni napadalec potil na francoskih zelenicah in pomagal Angliji na Euru, se je v njegovi domovini prelilo veliko črnila glede njegovega prestopa. Povezovalo se ga je z Arsenalom, kjer je Arsene Wenger iskal novega napadalca, ki bi lahko nadomestil sedanjega Oliverja Girouda. Topničarji so se v lov pognali odločno in bili celo pripravljeni plačali odkupno klavzulo, ki je znašala 20 milijonov funtov in s tem celotno odločitev glede prestopa položiti na pleča Angleža.

Ko je v javnost prišla novica, da so Londončani pripravljeni plačati odkupno klavzulo, je internet eksplodiral. Pojavila sta se dva pola: Arsenalov in Leicestrov. Navijači topničarjev so (kot že mnogokrat) takoj začeli slaviti in pozdravljati Vardyja v rdečem dresu, na drugi strani pa so navijači Lisic nekoliko s strahom nagovarjali Angleža naj vseeno ostane v Leicestru in ekipi naslednje leto pomaga v Ligi prvakov.

Prišel je 23. junij, dan na katerega je marsikateri navijač ekipe s stadiona King Power z veseljem pogledal novice na uradni strani svojega kluba. Jamie Vardy je podaljšal pogodbo s klubom in to za kar štiri leta in s tem sesul sanje Arsenala o novi okrepitvi. Pogodba ga z klubom veže vse do leta 2020, ko bo Vardy dopolnil 33. let. Dejstvo je, da pri teh letih ne bo več rosno mlad in najverjetneje že pri koncu svoje kariere, zato je poteza, da pogodbo podaljša še toliko plemenitejša v očeh navijačev, saj se je z le- to ‘obvezal’, da bo celoten preostanek kariere preživel v klubu, ki ga je izstrelil med zvezde.

vir: www.o-posts.com
vir: www.o-posts.com

Sedaj, dober mesec po podaljšanju je Vardy priznal, da odločitev sploh ni bila težka ter da nikoli ni bilo vprašanje, da ne bi podpisal nove pogodbe.

»V medijih ni bilo povedano, kar od nekdaj govorim soigralcem. Bratstvo, ki se je spletlo med nami je neverjetno, poleg tega pa imam tukaj še nekaj nedokončanih poslov.«
»Čutim, da se klub giblje zgolj v eno smer in ta je naprej. Sam si želim biti še naprej del te zgodbe, zato odločitev ni bila težka.«

Govorice o njegovem prestopu so zamrle, a so se toliko glasnejše pojavile okoli prestopa drugega nogometaša Leicestra – Riyada Mahreza. Zopet so v igri Topničarji, ki želijo najboljšega igralca angleške lige v pretekli sezoni čim prej pripeljati na Emirates. Zgodba se tako ponavlja, saj sta se spet pojavila prej omenjena navijaška pola, situacijo pa je pokomentiral tudi Vardy.

»Menim, da si vsak izmed igralcev želi, da bi Riyad igral tu ob nas, a prav veliko ne moremo narediti. Na koncu je odločitev Mahrezova in prav na njem in na klubu je, da ugotovijo kaj je najbolje zanj.«

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]