MANCHESTER CITY

Pa zakaj ravno zdaj, Ederson?

Manchester City v nedeljo čaka ena od tekem sezone. Če bodo varovanci Pepa Guardiole na Anfieldu izgubili, bodo za Liverpoolom zaostajali za debelih devet točk, kar bi v boju za naslov že lahko bilo usodno. V taboru meščanov je kar nekaj poškodovanih, a zagotovo se bo najbolj poznala odsotnost prvega vratarja Edersona. 


O tem, zakaj bi City nujno potreboval Edersona, smo pisali že v četrtek, a se bomo veliki težavi Pepa Guardiole posvetili še enkrat. Claudio Bravo, ki bo, v kolikor priložnosti ne dobi Kyle Walker, branil proti Liverpoolu, je v Premier League nazadnje branil v 38. krogu sezone 2017/2018, ko je bil razplet prvenstva že dalj časa odločen. V lanski sezoni Čilenec ni dočakal niti ene same minute, to pa velja tudi ze dosedanji potek letošnjega prvenstva. A Bravo bo moral vse skupaj hitro odmisliti. Čeprav na Otoku ni nikoli veljal za zares zanesljivega vratarja, ga soigralci proti Liverpoolu potrebujejo v najboljši izvedbi. V takšni izvedbi pa, če smo lahko malce kritični, ga v Premier League še nismo videli.

V angleškem prvenstvu je od zadnjih 40 strelov uspešno posredoval le 19-krat. Po podatkih Opte, ki v najbolj zanimivi ligi na svetu skrbi za statistične parametre, bi jih povprečen premierligaški vratar moral ubraniti vsaj 28. A tako pač je. Guardiola Brava ni pripeljal, ker bi ta izstopal v branjenju in fantastičnih paradah, temveč zato, ker je odličen v igri z nogo. Na visok presing Liverpoola, ki Cityju po navadi ne ustreza, pa se bo moral Čilenec posvetiti predvsem branjenju …

Poškodba prvega vratarja se torej Cityju ne bi mogla primeriti v slabšem času, Guardiola pa ima kar nekaj preglavic tudi z nogometaši v polju. Takšne ali drugačne težave s poškodbami imajo tudi Leroy Sane, David Silva, Aymeric Laporte, Oleksandr Zinčenko in Rodri. Vseh razen zadnjega pa v nedeljo zagotovo ne bo, zato se lahko Pep upravičeno vpraša: “Zakaj ravno zdaj, Ederson?”.

Claudio Bravo bo eden tistih, ki bodo v nedeljo reševali prvenstveno sezono Cityja. Foto: Twitter
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 2 Povprečje: 2]
JB