MANCHESTER CITY

Pep Guardiola: „Potrebujemo okrepitve, a denarja pač ni!˝

V zadnjem času so bili Meščani zelo dejavni. Z nakupi Danila, Mendyja in Walkerja so zapravili skoraj 140 milijonov v le nekaj dneh.


Guardiola pa je nedavno novinarjem vseeno potožil, da vseh tarč v tem prestopnem roku ne bo moč dobiti. Španski strateg si je želel pripeljati štiri bočne branilce in enega osrednjega branilca, ki bi ga financirali s prodajo Otamendija. Odhod Kolarova mu je te načrte preprečil, ostali so namreč samo s tremi prepoznavnimi osrednjimi branilci.

vir: Sky Sports
vir: Sky Sports

Na vprašanje glede novih prestopov se je Pep takole odzval: “Bomo videli. Želel bi si še vsaj dve okrepitvi, vendar denarja nimamo več veliko. Trg je postal neverjetno drag v zadnjih letih. V primeru, da se nam ponudi priložnost, bomo zagotovo pripeljali osrednjega branilca. Kolarova nismo želeli prodati, vendar sem ugodil njegovi prošnji po odhodu. Na branilskih položajih smo zelo kratki, rešitve bom verjetno moral poiskati znotraj ekipe.“

Na začetku poletja je City ponujal veliko denarja za Virgila Van Dijka, omenjal se je tudi Leonardo Bonucci. Sinje modri so v zadnjih dneh obravnavali Holgerja Badstuberja, še najresneje pa se trenutno omenja 26-letni branilec Real Sociedada Inigo Martinez, ki bi stal 30 milijonov evrov.

Kljub negodovanju Pepa Guardiole in zapravljenih 240 milijonih evrov v tem prestopnem roku so pri Cityju poleg branilcev še vedno resno ogreti za nakup Kyliana Mbappeja in Alexisa Sancheza. Ja, zgodba o pomanjkanju in revščini se pri sosedih Manchester Uniteda nadaljuje.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
Rok